© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Bierrecept

Half flesje bier over? Maak een luchtig bierbeslag en haal er cham¬pignons, grote garnalen of stukjes witvis doorheen. VIS IN BIERBESLAG Half flesje bier (pils, blond of witbier) 1 ei 150 gram bloem snufje zout 1 tl olie arachide- of maïs kiem olie om in te frituren stukjes witvis grote garnalen champignons Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar, roer als laatste het bier erdoor. Roer tot een glad, yoghurtachtig beslag. Laat 15 min staan. Verhit frituurolie in een hoge pan of wok. Test of olie voldoende heet is, door er een stukje brood in te laten vallen. Bakt het meteen bruin, dan is het goed. Haal stukjes vis, garnalen of champignons door het beslag en frituur ze in ca 3 min mooi goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier. Tip: ook lekker met plakjes courgette en stukjes lente-ui. .
Dinsdag 6 juli Woensdag 7 juli Zaterdag 10 juli Aardappelsalade Groente gratin