© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Kruidenboterrol

In de betere restaurants werken ze graag met zelfgemaakte smaakboters. Het is een heel handige manier om een overschot aan verse kruiden weg te werken en te bewaren voor later gebruik. KRUIDENBOTERROL 10 gram gehakte platte peterselie 10 gram gehakte verse andere kruiden 1 kleine teen knoflook, fijngehakt 150 gram roomboter, zacht geroerd halve el vers citroensap zeezout en versgemalen peper extra: plasticfolie Hak de groene kruiden ragfijn met de hand of in de keukenmachine. Roer de knoflook en het citroensap erdoor. Meng dit met een houten lepel door de boter. Proef en breng op smaak met peper en zout. Leg een stuk plasticfolie van 30 bij 40 cm op je werkblad. Vorm van de boter in de lengterichting een worst met een doorsnee van 4 cm. Rol in plastic, draai uiteinden in tegengestelde richtingen, zodat een stevige worst ontstaat. Laat opstijven in de koelkast. Nu kun je er mooi schijven van snijden. Bewaartip: In de vriezer blijft deze kruidenboter ca 2 maanden goed. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. .
Dinsdag 13 juli Woensdag 14 juli Zaterdag 17 juli Pangasius Zure slabonen Clafoutis