© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge
Nog wat aardappels en chorizo over? Dan maken we vandaag toch een heerlijke Spaanse tortilla! TORTILLA ESPANOLA 4 a 5 eieren 1 ui, in partjes 400 gram aardappels (vastkokend) rode paprika 4 el olijfolie 1 tl cayennepeper 8 plakjes chorizo zout Schil de aardappels en snij ze in euro-dunne plakjes. Bak ze in een koekenpan met olijfolie op een rustig vuur ca 10 min. Voeg ui toe aan aardappels. Verwijder zaadlijsten uit paprika, snij in reepjes en  voeg toe. Bak tot de uien zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden.   Kluts in een ruime schaal eieren met een eetlepel water. Voeg cayennepeper en zout toe en schenk uit over het aardappel-uimengsel.   Druk plakjes chorizo erin. Bak de omelet op een niet te hoog vuur tot   hij bijna niet meer vochtig is van boven. Laat hem dan op een groot,   vochtig gemaakt bord glijden en draai hem om (koekenpan op z'n   kop er bovenop en dan snel omdraaien). Bak de andere kant nog 2   min. Niet langer, want een tortilla moet van binnen nog een beetje   smeuïg zijn. Laat op een schaal glijden. Lauw is hij het lekkerst, maar hij kan ook koud geserveerd worden. Heerlijk met grof bruin brood, tomatensalade en een glas stoere Spaanse rode rioja. Tip: geef er tomatenketchup bij! .
Maandag 23 november Dinsdag 24 november Donderdag 26 november Zaterdag 28 december Jachtschotel Hutspot pepernoten