© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Courgettesoep:
Courgettesoep is over het algemeen een puree soep van courgette.
In dit geval heb ik een heldere soep gemaakt.
Eerst een bouillon.
Van kip
1000 soepkip, nekken, vleugels karkassen
5 liter water
3 uien met schil
1 winterpeen
paar stengels bleekselderij
1 halve prei
1 theelepel tijm
10 gekneusde peperkorrels
1 laurierblad
1 foelie blad
paar peterselie stelen
Kip opzetten met koud water, als het kookt afschuimen en vuur laag zetten.
Groenten wassen en grof snijden en in de pan doen met de kruiden.
ongeveer 4 uur laten trekken.
passeren door een zeef, dan door een kaas- of theedoek (eerst natmaken)
Dan de bouillon nog wat inkoken op laag vuur.
Als je de bouillon hebt gemaakt van een soepkip, de kip plukken.
Anders julienne (dunne reepjes) snijden van:
Courgette
ham
prei
plakjes champignons
Geplukte kip
Doe het garnituur in de op smaak gebrachte bouillon, rustig laten garen.
En dan is de soep klaar om te eten.