© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Lasagna:
Het is super lekker om alles zelf te maken voor een lasagna, maar het kan ook te gek.
De bladen koop ik meestal kant en klaar, ik ben ook wel een lui.
Maar de tamatensaus maak ik het kiefst zelf, is het allerlekkerst, zo ook de bechamelsaus
en de geraspte kaas erover van kaaskorsten die ik bewaar in de vriezer voor een moment
dat ik het kan gebruiken, en er was nu zo’n moment om weer eens wat kaas te raspen
voor de lasagna.
tomatensaus:
25 boter
50 spek brunoise
smelten en uitbakken
100 ui brunoise
100 wortel brunoise
2 laurierblad
1 takje tijm
toevoegen
30 bloem
toevoegen
1000 tomaten gepureerd (pasata)
400 water
1 gesnipperde knoflookteen
ppeper en zout
eetlepel suiker
Boter smelten, de spek erin fruiten
Dan de groente blokjes erin meefruiten
Bloem toevoegen en laten garen.
dan de tomaat pasata erbij en het water ook maar.
2 uur doorkoken, zachtjes
Voor de lasagna saus gehakt braden en bij de saus doen.
Bechamel saus:
50 boter of margarine
60 bloem
1 uitje gesnipperd
600 melk
laurier blad
citroensap
peper en zout
nootmuskaat
De margarine smelten en het gesnipperde uitje erbij doen en fruiten
Dan de bloem erbij en een paar minuutjes laten garen.
Beetje bij beetje koude melk erbij doen en roeren tot het gebonden is, dan pas weer een
deel melk erbij doen, zo krijg je geen klontjes.
Als je een mooie gebonden saus hebt even door laten pruttelen met een blaadje laurier
erin.
Op smaak brengen met peper en zout, wat citroensap, nootmuskaat.
Voor de lasagna is het wel lekker om er een roomsaus van te maken door er een dl room
bij te doen.