© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Lasagna:

Het is super lekker om alles zelf te maken voor een lasagna, maar het kan ook te gek. De bladen koop ik meestal kant en klaar, ik ben ook wel een lui. Maar de tamatensaus maak ik het kiefst zelf, is het allerlekkerst, zo ook de bechamelsaus en de geraspte kaas erover van kaaskorsten die ik bewaar in de vriezer voor een moment dat ik het kan gebruiken, en er was nu zo’n moment om weer eens wat kaas te raspen voor de lasagna. tomatensaus: 25 boter 50 spek brunoise smelten en uitbakken 100 ui brunoise 100 wortel brunoise 2 laurierblad 1 takje tijm toevoegen 30 bloem toevoegen 1000 tomaten gepureerd (pasata) 400 water 1 gesnipperde knoflookteen ppeper en zout eetlepel suiker Boter smelten, de spek erin fruiten Dan de groente blokjes erin meefruiten Bloem toevoegen en laten garen. dan de tomaat pasata erbij en het water ook maar. 2 uur doorkoken, zachtjes Voor de lasagna saus gehakt braden en bij de saus doen. Bechamel saus: 50 boter of margarine 60 bloem 1 uitje gesnipperd 600 melk laurier blad citroensap peper en zout nootmuskaat De margarine smelten en het gesnipperde uitje erbij doen en fruiten Dan de bloem erbij en een paar minuutjes laten garen. Beetje bij beetje koude melk erbij doen en roeren tot het gebonden is, dan pas weer een deel melk erbij doen, zo krijg je geen klontjes. Als je een mooie gebonden saus hebt even door laten pruttelen met een blaadje laurier erin. Op smaak brengen met peper en zout, wat citroensap, nootmuskaat. Voor de lasagna is het wel lekker om er een roomsaus van te maken door er een dl room bij te doen.