© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Schnitzel:
Je kan natuurlijk een schnitzel kant en klaar kopen, maar het is niet zo moeilijk om zelf
een schnitzel te maken.
Een schnitzel is over het algemeen een lapje varkensvlees, gesneden van de bovenbil met
de draad mee (althans zo hoort het).
Dat lapje vlees leg je tussen plastic en dan is het een kwestie van agressie uiten.
lekker erop slaan, kan natuurlijk ook met zo’n hamer, die zijn er speciaal voor gemaakt.
Het slaan is ervoor om de vezels stuk te maken, malser maken, al hoeft dat niet echt, een
mooi lapje vlees is al zacht van zichzelf.
Maar lekker slaan kan prettig zijn en die schnitzels worden ook lekker groot.
Het lapje vlees kruiden en paneren met BEP.
BEP: Bloem, Eiwit en Paneermeel.
Lap vlees door de bloem heen halen, dan door de eiwit en als laatste door de
paneermeel, goed aandrukken en even laten rusten in de koelkast.
Je kan ze ook goed invriezen.
En in ruime vettigheid (boter, margarine,olie of wat dan ook) bakken, niet te snel maar
rustig aan, neem de tijd ervoor.
Als de schnitzel lekker gekleurd is wat geperst citroensap erover en eten maar.
Een salade erbij is dan voor mij voldoende.