Zwetsshow keukenpraatje recepten week 10  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
HOPOMELET handje hopscheuten 2 el roomboter l tl citroensap 4 eieren 1 el melk peper en zout snufje nootmuskaat Was scheuten, verwijder harde uiteinden. Snij de grote in stukjes. Dep droog met keukenpapier. Smelt boter in grote koekenpan, roer-bak hopscheuten hierin tot ze zacht beginnen te worden. Besprenkel ze met citroensap. Klop de eieren los met melk, peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de hopscheuten. Laat omelet stollen en schuif, als de bovenkant bijna droog is, op een groot bord. Leg koekenpan op z'n kop erop en keer om. Laat nog 1 min zachtjes bakken. KIPFILET MET COUSCOUS EN PAPRIKA 1 forse (biologische) boerderijkip peper zout zoet paprika¬poeder snufje kaneel 1 eiwit 1 uitje, grof gesneden 2 el boter 1 rode en 1 gele paprika, in reepjes verse tijm half glas witte wijn 200 gram couscous Snijd de twee borstfilets van de kip, verwijder vel en vet. De rest van de kip is voor morgen, bewaar in de koelkast. Kruid de filets met peper, zout, paprikapoeder en kaneel. Klop een eiwit los in een diep bord en strooi een handje couscous op een ander bord. Haal de filets eerst door het eiwit en daarna door de couscous. Bak de kipfilets rustig in een koekenpan met hete boter in ca 20 min mooi bruin. Bak intussen ui en paprikareepjes tot ze zacht zijn. Bestrooi met tijm. Kook de rest van de couscous zoals op het pak staat aangegeven. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg een restje witte wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels los. Laat even inkoken. Leg de kipfilets op borden, schep er wat paprika en couscous naast en wat saus omheen. Een sinaasappelsalade met zwarte olijven en ringen rode ui smaakt er fantastisch bij.