Zwetsshow keukenpraatje recepten week 12  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
KOUSENBAND MET AARDAPPEL 400 gram kousenband 2 aardappels 1 ui, gesnipperd 2 teen-tjes knoflook, fijngehakt 1 kleine rode Madame Jeanette, zonder de pitjes, ragfijn gesneden 2 el kerrie (massala)  4 el olie 100 ml kippenbouillon zout en versgemalen peper Was de kousenband, verwijder de uiteinden en snijd in stukjes van 3 cm, mag ook kleiner. Schil de aardappels, snijd in langwerpige partjes. Verhit olie in de wok, fruit hierin het uitje en de knoflook een halve min. Doe de Madame Jeanette erbij. Roer de kerrie erdoor en laat even meebakken. Voeg de aardappelpartjes en kippenbouillon toe, laat 10 min sudderen. Voeg de kousenband toe, strooi er wat zout over en laat met het deksel erop nog een kwartiertje sudderen. Tip: Geen kousenband te vinden? Neem sperziebonen of snijbonen. Lentegroentesoep 2 jonge uitjes 50 gram ontbijtspek 4 el olijfolie 300 gram nieuwe aardappel (vastkokend) 300 gram tuinbonen, gedopt 300 gram doperwten 6 groene asperges 1 bosje lente-uitjes 1 courgette 4 takjes peterselie 10 blaadjes basilicum 1 kippenbouillonblokje zout en versgemalen peper Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes, ook het groen. Verwijder harde uiteinde van de asperges, snij in schuine stukjes. Halveer courgette in lengte en snij in plakjes. Snipper jonge uitjes, schil aardappels en snij in kleine stukjes. Snijd spek fijn en bak het in een ruime pan met olijfolie. Voeg de uisnippers toe en laat bruinen. Voeg aardappel¬stukjes, courgette en de tuinbonen toe en laat ca 10 min smoren met het deksel op de pan. Voeg dan doperwten en een kopje water toe. Laat het geheel nogmaals pruttelen. Doe de asperges en de ringe¬tjes lente-ui erbij. Schenk er nog een kopje water bij. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Laat nog een kwartiertje doorgaren. Hak peterselie en basilicum fijn en voeg toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer deze goedgevulde soep, die eigenlijk meer een natte groenteschotel is, in diepe borden. Tip: Schenk aan tafel wat olijfolie (extra vergine) over de soep. Heerlijk!