Zwetsshow keukenpraatje recepten week 14  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
VRUCHTENYOGHURT halve liter vanilleyoghurt halve frisse appel 2 kiwi's 8 aardbeien Was aardbeien, verwijder kroontjes en snij in stukjes, schil kiwi en appel en snij in stukjes. Meng door de vanilleyoghurt. Suiker hoeft er niet bij, want de yoghurt is al gezoet. En wat kan er verder nog in? Stukjes peer, banaan, sinaasappel, mango, ananas of perzik uit blik. Wat je maar kwijt wilt. Ook lekker: dobbelsteentjes cake, als je toevallig een plakje over hebt. LAMSRACK IN EEN KRUIDENKORSTJE 75gramoudwitbrood 2 handjes gehakte bladpeterselie 1 tl Provencaalse kruiden (tijm/rozemarijn) 4 el olijfolie extra vergine zeezout en versgemalen peper 3 lamsribstukken, elk met 5 a 6 beentjes 2 el olijfolie 20 gram roomboter 1 el pittige mosterd versgemalen peper en zout Verkruimel brood of draai in keukenmachine met behulp van pul-seerknop tot grof kruim. Schep er fijngehakte peterselie en kruiden door. Roer olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en versgema¬len peper. Verwarm oven voor op 190 graden. Bestrooi het vlees met zout en peper. Laat olijfolie en boter in een grote koekenpan bruin worden. Leg de ribstukken erin en bak vlezige kant in 4 min bruin. Draai om op vette kant en bak weer ca 4 min. Leg de ribstukken in een braadslee. Zet midden in de oven en braad ca 10 min. Neem vlees uit oven en smeer in met mosterd. Druk de ribstukken in het brood-kruim en plaats terug in de ovenschaal. Zet vlees in voorverwarmde oven en bak ca 8 min. Zet oven uit, deur op een kier, en laat nog 5 min rusten. Serveer ribstukken in hun geheel, met kortgekookte peultjes en worteltjes en gebakken aardappelparten. Schenk er Provencjaalse rosé bij. Gebruik mayonaise uit een tube. Dat werkt een stuk makkelijker dan met mayo uit een potje. Zet je paddenstoelen tussen de sla en de groene kruiden, dat staat lekker fris. EIERPADDENSTOELEN 4 hardgekookte, afgekoelde eieren 4 niet al te grote, mooie rode tomaten peper en zout tube mayonaise handje gemengde salade groene kruiden (peterselie, dille, bieslook) Pel de eieren, zorg dat ze mooi heel blijven. Snijd van de onder- en bovenkant een klein kapje, zodat ze goed blijven staan. Was de tomaten, snijd mooie hoeden van de onderste helft. Verwijder de pitjes en hol ze iets uit. Leg sla en verse kruiden op een schaal, zet de eieren ertussen. Bestrooi met peper en zout, spuit wat dotjes mayonaise erop. Druk voorzichtig de rode hoeden erop. Maak stippen met mayonaise. Serveer met beboterd geroosterd witbrood. Tip: Met behulp van de achterkant van een theelepeltje komen de mayonaisestippen goed los van de tube.