Zwetsshow keukenpraatje recepten week 18  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
ROEREITJES MET ZALM 6 eieren zeezout en versgemalen peper 2 el (koffie)room 2 el roomboter 2 plakjes gerookte zalm 6 sprieten bieslook Tik met een scherp mesje voorzichtig het bovenste kapje van de eieren af. Vang de inhoud op in een schaaltje en meng met peper, zout en room. Leg de eierschalen in een bakje en overgiet ze met ruim kokend water, om eventuele bacteriën te doden. Laat op z'n kop uitdruipen op keukenpapier. Smelt boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Roer rustig om met een vork tot de ei-massa is gestold, maar nog wel glanst. Vul eierschalen met roerei, leg er een smal plakje zalm op en gameer met wat sprietjes bieslook. Serveer in eierdopjes, met kleine lepeltjes en een bakje grof zeezout. Tip: handig zon eierknippertje dat in één keer strak het ei onthoofdt. FRITTATA MET GROENE ASPERGES EN SALAMI 500 gram gekookte aardappels, in stukjes 1 sjalotje, gesnipperd 8 groene asperges, gekookt en in stukjes 100 gram salami of snij-worst, in reepjes 3 el olijfolie 6 eieren enkele blaadjes dragon, gesneden 50 ml melk peper en zout 2 el geraspte belegen kaas Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit olie in grote koekenpan, bak aardappelstukjes. Voeg sjalotje, stukjes groene asperge en salami toe. Bak even kort door. Klop eieren los met melk, dragon, zout en peper. Schenk over aardappelmengsel. Laat op rustig vuur bijna stollen. Strooi kaas erover, zet even in de oven tot de kaas is gegratineerd. Snij in punten, serveer met een tomatensla en ciabatta. Tip: Geen asperges? Gebruik (diepvries)doperwten. Geen salami? Neem reepjes ham. PORTUGESE WENTELTEEFJES Dessert voor 2 personen: Overal in Europa kennen ze variaties op het thema wentelteefjes. In Portugal gebruiken ze port in plaats van melk. Ook érg lekker. 4 droge boeren boterhammen 2 eieren 1 glas rode port 5O gram roomboter 2 el suiker 1 tl kaneel Snijd de korstjes van het brood. Klop in een diep bord met een vork de eieren met de port los. Week 2 boterhammen aan beide kanten in het mengsel van ei en port. Zorg dat ze goed doordrenkt zijn. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak op een rustig vuur de boterhammen aan beide zijden knapperig en goudbruin. 'Wentel' ze met een spatel. Herhaal dit voor de andere boterhammen. Schep de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze rijkelijk met suiker en kaneel. Serveer warm, bijvoorbeeld met een bol vanille-ijs. Schenk er een mooi glas rode port bij.