Zwetsshow keukenpraatje recepten week 26  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
HIP SOEPJE VAN KROPSLA 1 krop sla 2 el olijfolie 1 sjalotje, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon (van blokje) 100 ml kook* room zout en versgemalen peper droge worst, in kleine blokjes Verhit olie in een pan, fruit uitje. Voeg knoflook en sla toe. Bewaar wat mooie blaadjes uit het hart. Zet, als de bladeren geslonken zijn, het gas lager. Voeg groentebouillon toe. Laat even goed doorwarmen, voeg dan room toe. Pureer met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met zout en peper. Kies mooie, hoge glaasjes. Onderin komen een paar zachte slablaadjes uit het hart en wat fijngesneden stukjes droge worst. Schenk de soep erop. Geef er flinterdunne toast bij. GEGRILDE GROENE ASPERGES bosje groene asperges 2 el olijfolie extra vergine geraspte schil van halve citroen 1 el balsamicoazijn stukje parmezaanse kaas 1 el pijnboompitten Was asperges, verwijder harde kontjes. Dep droog. Besprenkel met olie, zout en peper. Grill ze in de grillpan tot ze zacht zijn. Rooster pijnboompitten in droge koekenpan. Leg op schaal, besprenkel met balsamico, citroenrasp, pijnboompitten en scheutje olie. Schaaf er mooie krullen parmezaanse kaas over. PESTO ALLA GENOVESE Pittige basilicumsaus uit Genua, Noord-Italië 40 gram verse basilicumblaadjes en stelen (ongeveer 1 plantje) 1 kleine teen knoflook 20 gram pijnboompitten 50 gram parmezaanse kaas of grana padano, geraspt  snufje zeezout, naar smaak 3 el olijfolie extra vergine Was basilicum in koud water, dep goed droog met schone theedoek of keukenpapier. Doe in keukenmachine of mengbeker van de staafmixer, met gepelde knoflook, geraspte kaas, pijnboompitten en een snufje zout. Draai tot een papje en voeg lepel voor lepel de olijfolie toe. Meng tot een mooie smeuïge saus. Kipfilet met pesto en parmaham Smeer een kipfiletje in met pesto, wikkel hem in de parmaham en bak het pakketje rustig ca 20 min in boter in de koekenpan. Neem uit de pan, blus het bakvet af met een scheutje witte wijn en laat even inkoken voor een heerlijke saus. Laat de filetjes nog even doorwarmen in de saus. Lekker met tagliatelle. Gameer met een topje verse basilicum.