Zwetsshow keukenpraatje recepten week 35  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
COUSCOUSSALAJE 350 gram couscous (uit pak) Half rood pepertje, zonder pitjes, ragfijn gesneden Halve rode en halve groene paprika, in kleine stukjes 4 lente-uitjes, in ringetjes (ook het groen) 1 bosje peterselie en bosje munt, fijngesneden Halve  komkommer, in blokjes Voor de dressing: sap van 1 Citroen ,olijfolie, zwarte peper en zout Voor de garnering: 2 tomaten in partjes Doe de couscous in een wijde Schaal, giet er kokend water over tot het onderstaat. Dek of met een bord en laat 10 min wellen. Roer los met een vork, laat afkoelen. Meng kruiden, groente en het pepertje erdoor. Klop de dressing. Proef en voeg zo nodig wat zout toe. Meng door de salade. Laat minstens een uur trekken in de koelkast. Garneer met partjes tomaat en een takje peterselie. TURKSE BROODPIZZA Voor de basis: 1 Turks brood, horizontaal gehalveerd Half pakje tomato frito of andere tomatensaus 100 gram geraspte kaas 1 el Italiaanse kruiden olijfolie Zelf naar keuze toevoegen: salami, ham, gehakt, rode ui, paprika, ansjovis, tonijn, olijven, kappertjes, mozzarella, mosselen, ... Verwarm de oven op 200 graden. Leg helften Turks brood op de bakplaat. Bestrijk met tomatensaus, beleg naar keuze. Strooi er Itali-aanse kruiden en geraspte kaas over. Bestrijk onbedekte randen met olijfolie. Bak 12 tot 15 min in de oven tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt. RISOTTO MET PIERS DE MOUTON EN ERWTJES Vegetarisch gerecht, voor 4 personen: 1 grote ui, gesnipperd 4 el olijfolie 400 gram risottorijst 100 ml droge witte wijn 1,3 liter groentebouillon 300 gram pieds de mouton 1 el roomboter 1 teen knoflook, fijngehakt 1 el gehakte peterselie halve tl tijm 250 gram doperwtjes versgemalen peper en zeezout 4 el geraspte parmezaanse kaas Verhit olijfolie in grote kookpan, fruit de helft van de uisnippers. Voeg droge rijstkorrels toe en bak ze al roerend tot ze doorzichtig glanzen. Voeg witte wijn toe, laat rijstkorrels alle wijn opnemen. Verhit bouillon in een andere pan. Voeg een paar soepopscheplepels bouillon toe aan rijst. Laat rijst vocht helemaal opnemen. Voeg steeds opnieuw bouillon toe en blijf roeren. Ga zo door tot de rijst beetgaar is, en nog een beetje vochtig. Dat kost ca 20 min. Verwarm de erwtjes met een klontje boter. Reinig paddenstoelen met stukje vochtig keukenpapier en verwijder de harde onderkant. Snij in stukjes. Smelt boter in koekenpan, fruit de andere helft van de uisnippers, voeg knoflook en paddenstoelen toe. Bak goudbruin, kruid met peper, zout, tijm en peterselie. Meng samen met erwtjes voorzichtig door risotto. Roer parmezaanse kaas erdoor en serveer in diepe borden.