Zwetsshow keukenpraatje recepten week 43  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
PLAATPIZZA MET PADDENSTOELEN half. pak mix voor pizzadeeg olijfolie 250 gram gemengde paddenstoelen 1 uitje, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 1 tl gehakte rozemarijn 1 tl tijm 1 grote rode ui, in grove stukken 1 el meel grof zeezout 1 el gehakte peterselie 50 gram geraspte oude kaas Verwarm oven voor op 200 graden. Maak het deeg zoals op de verpakking omschreven. Laat even rusten. Maak de paddenstoelen grondig schoon, dep droog met keukenpapier. Snij in grove stukken, laat kleintjes heel. Sudder rode ui in pannetje met laagje olie met tijm in ca 20 min zachtjes gaar. Verhit 3 el olijfolie in koekenpan, fruit uitje, voeg knoflook toe. Bak paddenstoelen 2 min mee. Bestrooi met rozemarijn, zout en peper. Schep uit, laat afkoelen. Rol deeg uit tot een dunne lap, leg op met meel bestrooide bakplaat. Verdeel paddenstoelen, gestoofde rode ui en stoofvocht erover. Bestrooi met zeezout, peterselie en geraspte kaas. Bedruppel randen met olie en bak in 18 tot 20 min in de oven goudbruin. Lekker met andijviesalade met yoghurtsaus. Ook de volgende dag nog heerlijk als kliekje HAZEPEPER Voor 4 personen: Resten van een gebraden haas (ca halve haas) 50 gram tarwemeel 60 gram boter of vet van de overgebleven jus 1 ui halve liter bouillon of het magere van de jus, aangevuld met water 10 gram suiker 4 kruidnagelen 1 laurierblaadje stukje Spaanse peper 1 dl azijn 1 el worcestershiresaus 1 el soja Fruit de fijn gesnipperde ui met de boter (of het vet) en het tarwemeel donkerbruin; voeg hierbij den bouillon (of de magere jus met water), laat de saus even doorkoken en giet ze dan door een zeef op de in nette stukjes gesneden haas. Voeg er den azijn, de kruiden en de suiker bij en laat het vleesch ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Vermeng bij het opdoen de saus met de soja en de worcestershiresaus. Serveer met aardappelpuree. Hete bliksem met gebakken bloedworst Appeltjes over die nodig op moeten? Aardappels en uien die beginnen uit te lopen? Dan is het hoog tijd voor hete bliksem. Je kunt in dit ovenschoteltje natuurlijk ook je restje aardappelpuree verwerken. Heerlijk met gebakken bloedworst. En geen paniek als je daarvan griezelt, stoofvlees smaakt ook prima bij dit gerecht.