Zwetsshow keukenpraatje recepten week 45  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
STAMPPOT RAUWE RAAP-STEELTJES MET ZALM 100 ml balsamicoazijn 50 gram suiker 800 gram raapstelen 1 kilo kruimige aardappels zout en peper 20 gram roomboter 100 ml melk 4 mootjeszalmfilet Doe balsamicoazijn en suiker in een steelpannetje en kook tot de helft in tot een siroop. Af en toe roeren. Laat afkoelen. Schil aardappels, kook ze in zout water in ca 20 min gaar. Stamp met boter en melk tot romige puree. Verwijder worteltjes van raapstelen, haal bosjes door koud water, laat goed uitlekken en hak in grove stukjes (ook de steeltjes). Roer op het laatst door de stamppot, laat paar min doorwarmen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf zalmfilets in met olie, peper en zout. Grill in hete koekenpan of grillpan in ca 5 min op de huid en nog 2 a 3 min op de andere kant tot vis nét gaar is. Check met punt van mes. Serveer op een bedje van stamppot, gameer met wat lijntjes balsamicosiroop. Geef er mosterd bij voor de liefhebbers van pittig. Asperges koken, de basis Schil asperges zorgvuldig, verwijder houtige uiteinden (bewaar, hier maken we later soep van). Bewaar asperges onder koud water. Breng asperges in een ruime pan met koud water en wat zout aan de kook. Laat 6 tot 8 min koken, haal pan van het vuur. Laat 8 min in het vocht doorgaren (vocht ook bewaren voor de soep). SNESI ALESIE 250 gram gare rijst halve liter kippenbouillon  3 eieren zout 100 ml droge sherry 25 gram roomboter 80 gram ham in kleine stukjes Verhit de kippenbouillon en maak daar de rijst in warm. Klop de eieren met een snufje zout en de sherry. Verhit boter in een koeken-pan en voeg het eimengsel toe. Blijf roeren met een vork tot het ei gaat stollen. Roer er dan de gare rijst en hamstukjes door. Serveer in een grote schaal en geef er komkommersalade en zure sperziebonen bij. Lekker met een biertje erbij, als je tenminste niet meer hoeft te werken. Tip: strooi er gebakken uitjes overheen.