Zwetsshow keukenpraatje recepten week 52  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
KOUD VLEES IN KAPPERTJESSAUS 400 gram gebraden vlees, koud, in plakken (rosbief, fricandeau, rollade, etc.) 250 ml mayonaise of yogonaise 1 sjalotje, gesnipperd 2 zoetzure augurken 2 el versgehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel) 1 el kappertjes 5 druppels worcestershiresaus versgemalen peper en zout Hak de augurken fijn. Meng met het vrijgekomen sap door de mayonaise, samen met het gesnipperde sjalotje, de groene kruiden en de kappertjes. Breng op smaak met worcestershiresaus, peper en zout. Schik de plakken vlees op een platte schaal. Schep de saus erover. Gameer met een takje peterselie of kervel. Serveer met gebakken aardappels en kropsla met hardgekookte eieren. Tip: Werk op deze manier ook je restantjes vleeswaren, zoals rosbief, fricandeau, kipfilet en rollade weg. Bubble  and squeack 1 flinke ui, gesnipperd flinke klont boter ca 400 gram kliekje van gekookte aardappels en groente (houd een 50/50 mengsel aan) evt gebakken aardappel of puree Bak uisnippers in een grote koekenpan glazig. Prak de kliekjes grof door elkaar, je moet nog stukjes aardappel en groente zien zitten. Voeg kliekjesmengsel aan ui toe. Druk plat in de pan, zoals bij rösti en bak een mooi bruin korstje aan de onderkant. Roer hem dan door elkaar, druk weer in de pan en laat goudbruin bakken. Herhaal dit een paar keer, totdat het mengsel helemaal doorspikkeld is met gebakken bruine korstjes. Druk dan nog een keer mooi vast in de pan en laat bakken tot de bodem mooi knapperig is. Snij hem als een koek in punten, of schep hem gewoon uit als stamppot. Serveer er koud vlees en augurken bij. * recept van James Newton Brown BROODSCHOTELTJE (MET KRENTEN EN ROZIJNEN) 200 gram oud brood (zonder korst) 300 ml melk 2 eieren 25 gram krenten 25 gram rozijnen 25 gram sucade 80 gram suiker 1 volle tl kaneel 30 gram boter berekende kosten f 0,32 Wrijf in de kokende melk het brood fijn, vermeng het met de gewasschen krenten en rozijnen, gesnipperde sucade, 30 gram suiker, de eidooiers en op het laatst het stijfgeklopte eiwit. Doe het mengsel in een vuurvast schoteltje, bestrijk den bovenkant met weekgemaakte boter en strooi daarover de overige 60 gram suiker, waardoor de kaneel geroerd is. Laat het schoteltje in den oven een knapperig korstje krijgen. Tip anno 2010: Gebruik 275 gram kerstbrood en zo nodig iets meer melk. Geen krenten, rozijnen en sukade toevoegen.