Zwetsshow keukenpraatje recepten Extra recepten 2  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
GEKOOKTE MOSSELEN 4 kilo mosselen   2 uien 1 wortel  2 stengels bleekselderij 1 kleine prei 2 el boter 200 ml witte wijn (of witbier, ook lekker!) 2 takjes peterselie Spoel de mosselen af onder koud stromend water, controleer op oneffenheden en laat goed uitlekken. Verwijder alle kapotte en niet sluitende exemplaren. Maak alle groente schoon, snij grof. Smelt boter in een grote kookpan, fruit uien en groente 4 min al roerend aan. Doe mosselen erbij, voeg wijn toe en leg de takjes peterselie erop. Sluit deksel, laat aan kook komen, schud pan op. Laat weer aan de kook komen, schud nogmaals. Zodra alle schelpen open staan, zijn ze klaar. Laat ze vooral niet te lang koken, want dan worden ze bruin en taai. Serveer warm met frites of stokbrood en cocktail- of knoflooksaus. Geef er een schaal bij voor de lege schelpen. Of serveer ze in een mosselpan, dan doet het deksel dienst als afvalbak. Schenk de wijn waarmee je de mosselen ook hebt gekookt. GEBAKKEN MOSSELEN MET KERRIE 1 el bloem   1 tl kerrie   peper en zout  1 sjalotje, ragfijn gesnipperd 1 el boter Meng bloem, kerrie, peper en zout. Haal de mosselen erdoor. Smelt boter in een koekenpan. Fruit het sjalotje, doe de mosselen erbij en bak ze goudbruin. Serveer in een tapasschaaltje en geef er cocktailprikkers bij. Lekker met pils of een heel droge sherry. Variaties o     Ze worden lekker pittig als je een half fijngesneden Spaans pepertje (zonder pitjes) meebakt. o     Gebruik ook eens knoflook in plaats van een sjalotje en bestrooi ze met gehakte peterselie. Bak in olijfolie en laat de kerrie weg. Serveer met een partje citroen. Ton’s snelle tira misu Ingrediënten (4 pers.): 1 pak lange vingers 75 ml vanille vla 250 gr mascapone 1 kop sterke koffie 1 el koffielikeur 2 eetl. amaretto cacao Zet een kop sterke koffie en doe hierin de amaretto. Meng de vanille vla, mascapone en de slagroomversteviger tot een luchtige massa. Neem een ovenschaal. Leg op de bodem een laag lange vingers en schenk hierover, voorzichtig met een lepel, de helft van het koffie- amarettomengels. Zorg ervoor dat de langevingers de koffie helemaal absorbeerd. Vervolgens doe je de helft van het vla-mascaponemengsel erover. Hierna weer een laag langevingers met het koffie-amarettomengsel. Afsluiten met de ander helft vla-mascaponemengsel. Netje gladstrijken. Cacaopoeder over de tiramisu strooien met een zeefje. Dit op laten stijven in de koelkast (min 4 uur). Pizza saus. 5 el olijfolie 3 gesnipperde uien 5 tenen knoflook gesnipperd 2 blik gepelde tomaten 3 el oregano 1 el basilicum 4 el suiker 1 groot blikje tomatenpuree Peper en zout De uien met de knoflook aanfruiten in de olijfolie. De tomatenpuree erbij en ontzuren. Alles toevoegen en licht laten pruttelen en trekken. Fijnmaken in de keukenmachine, blender of staafmixer en op smaak brengen met pepr en zout.