Zwetsshow keukenpraatje recepten Extra recepten 4  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
Aardappelsoezen. 250 gare aardappelen 2 eieren 50 boter Peper en zout Nootmuskaat Peterselie 1 el geraspte kaas 1 dl water 75 bloem Aardappelen pureren. 1 ei plus 25 boter erdoor roeren en hoog op smaak brengen. Geraspte kaas en de gehakte peterselie erdoor doen. Water en de rest van de boter verhitten. Bloem erdoor roeren. Op rustig vuur laten garen onder voordurend roeren. 1 ei erdoor roeren. Puree en deeg mengen. Met een spuitzak repen of bolletjes spuiten, of met een ijsschep bolletje maken en frituren, je kan ze ook in de oven afbakken. Tomatensaus. 30 boter 50 spekblokjes 50 ui blokjes 50 wortelblokjes 1 laurierblaadjes 1 takjes tijm 25 bloem 1250 tomaten gepureerd 400 water 2 tenen knoflook Peper en zout theelepel suiker de boter met de spekblokjes smelten en uitbakken de ui, wortel, laurier en tijm toevoegen en fruiten. De bloem toevoegen. Dan de tomaten, water, knoflook, suiker en wat peper en zout toevoegen en het geheel zon 2 uur laten pruttelen. Dan met de staafmixer fijnmalen of zeven. Brosse vanillekoekjes 100 g zachte boter 100 g witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker snufje zout 1 groot ei 250 g patentbloem (+ extra om te bestuiven Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer in een mengkom de boter met basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout romig. Voeg het ei en de bloem toe en kneed er snel een soepel deeg van. Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een 0,5 cm dikke deeglap en steek er met uitsteekvormpjes ca 25 koekjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en schuif ze in het midden van de oven. Zet de temperatuur van de oven nu op 170 °C en bak de koekjes in circa 15 minuten goudgeel met een lichtbruin randje. Neem de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Hongaarse stoofschotel 1 grote ui 2 teentjes knoflook 3 gekleurde paprika’s 600 g (magere) varkenslappen 2 el olijfolie 1 el paprikapoeder 250 ml vleesbouillon 400 g gepelde tomaten 1 tl karwijzaad 4 el zure room Pel en snipper de ui en snijd de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de varkenslappen in blokjes van circa 3 cm, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin aan en schep het uit de pan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten in het braadvet. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze 5 minuten mee. Strooi het paprikapoeder erover en bak het nog 1 minuut mee. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de bouillon, de gepelde tomaten met het sap en het karwijzaad toe. Breng alles aan de kook en druk de tomaten met een houten spatel stuk. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan, in 40-45 minuten zachtjes gaar. Leg de laatste 10 minuten de deksel schuin op de pan zodat het stoofvocht kan inkoken tot een dikke saus. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en serveer met een lepel zure room. Ananas salade: 1 ananas 2 sinaasappels 3 el appeldiksap Sap van een halve citroen Halve theelepel verse gemberwortel of een kwart theelepel djahe (gemberpoeder) Ananas schillen en tot blokken snijden. De sinaasappel schillen en tot partjes snijden, vang het sap op en voeg dat ook toe.