Zwetsshow keukenpraatje recepten Extra recepten 6  Ton Broedersz 2012
Bridge
Home Contact
SPAGHETTI MET HERFSTGROENTE Hoofdgerecht, voor 4 personen: 5 el olijf olie 400 gram gehakt 2 grote uien, in partjes 1 teen knoflook, gesnipperd 2 winterwortels, in stukjes 250 gram pompoen, in stukjes l pakje tomatenblokjes (400 gram) 2 groente-bouillonblokjes ½  tl komijnzaad peper en zout 2 takjes verse peterselie 500 gram spaghetti Verhit olijfolie in grote braadpan. Bak gehakt, al roerend met een vork, rul en bruin. Voeg uisnippers toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en winterwortel toe, bak ca 5 min. Voeg pompoen, tomatenblokjes, komijnzaad en verkruimelde bouillonblokjes en kopje water toe. Laat op een zacht vuur in ca 30 min gaarsudderen. Breng flink op smaak met zout en peper. Roer pompoen een beetje stuk. Kook intussen de spaghetti in water met zout al dente, zoals op de verpakking staat omschreven. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer in hete, diepe borden. PAIN AU CHOCOLAT PUDDING Voor 6 personen: 6 stuks chocolade croissant/brioche/croissant boter 4 eieren 300 ml room 100 ml melk gedroogde abrikoos, in stukjes abrikozenjam Snij de broodjes in stukken, besmeer licht met boter en leg naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met abrikozenstukjes. Klop eieren, room en melk los en schenk over de broodstukjes. Bak ca 45 min in een oven van 130-140 graden. Haal uit de oven als de pudding/taart stevig is, bestrijk de bovenkant met abrikozenjam. Heerlijk met roomijs! KALKOEN-KERRIESALADE MET MANDARIJNTJES Voorgerecht, voor 4 personen: ca 200 gram gaar kalkoenvlees (restjes) 1 sjalotje, gesnipperd 1 tl paprikapoeder ½ tl cayennepeper 1 el kappertjes 2 el mayonaise 1 el room 20 druppels worcestershiresaus 1 frisse appel, in kleine staafjes 2 mandarijnen, in partjes 60 gram veldsla 4 blaadjes selderij Snij 1 mandarijn in kleine stukjes, vang het sap op. Meng stukjes kalkoen, kappertjes, appel en mandarijnstukjes door elkaar. Maak een saus van sjalot, paprikapoeder, cayennepeper, room, mayonaise en worcestershiresaus. Schep de saus door het kalkoenmengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Meng mandarijnsap door veldsla en leg onder in mooie coupes. Schep de kalkoensalade erop en gameer met een partje mandarijn en blaadjes selderij. Serveer met toast (van oud brood) en roomboter. Lekker met een koele riesling.