© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
 
  
Hopscheuten
  Hopscheuten, de allereerste voorjaarsgroente van de koude grond.
  Hier niet zo bekend, maar in België zijn hopscheuten razend populair. 
  Als de hopplant na de lange winter weer begint te groeien, vormen zich op de wortels kleine witte 
  puntjes. 
  Een soort dikke taugé. 
  Die uitlopers worden met de hand geoogst. 
  Voor een onsje van deze delicatesse moet je wel honderd keer snijden. 
  Dat, samen met de beperkte tijd waarin ze kunnen worden geoogst, verklaart waarom ze zo 
  waanzinnig duur zijn. 
  Ze hebben een fijne, nootachtige smaak.
  HOPOMELET
  handje hopscheuten 
  2 el roomboter 
  l tl citroensap 
  4 eieren 
  1 el melk 
  peper en zout 
  snufje nootmuskaat
  Was scheuten, verwijder harde uiteinden. Snij de grote in stukjes. Dep droog met keukenpapier. 
  Smelt boter in grote koekenpan, roer-bak hopscheuten hierin tot ze zacht beginnen te worden. 
  Besprenkel ze met citroensap.
  Klop de eieren los met melk, peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de hopscheuten. 
  Laat omelet stollen en schuif, als de bovenkant bijna droog is, op een groot bord. 
  Leg koekenpan op z'n kop erop en keer om. Laat nog 1 min zachtjes bakken.
 
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  KIPFILET MET COUSCOUS EN PAPRIKA
  1 forse (biologische) boerderijkip 
  peper 
  zout 
  zoet paprika¬poeder 
  snufje kaneel 
  1 eiwit 
  1 uitje, grof gesneden 
  2 el boter 
  1 rode en 1 gele paprika, in reepjes 
  verse tijm 
  half glas witte wijn 
  200 gram couscous
  Snijd de twee borstfilets van de kip, verwijder vel en vet. 
  De rest van de kip is voor morgen, bewaar in de koelkast. 
  Kruid de filets met peper, zout, paprikapoeder en kaneel. 
  Klop een eiwit los in een diep bord en strooi een handje couscous op een ander bord. 
  Haal de filets eerst door het eiwit en daarna door de couscous. 
  Bak de kipfilets rustig in een koekenpan met hete boter in ca 20 min mooi bruin. 
  Bak intussen ui en paprikareepjes tot ze zacht zijn. 
  Bestrooi met tijm. Kook de rest van de couscous zoals op het pak staat aangegeven. 
  Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg een restje witte wijn bij het bakvet en roer de 
  aanbaksels los. Laat even inkoken. 
  Leg de kipfilets op borden, schep er wat paprika en couscous naast en wat saus omheen. 
  Een sinaasappelsalade met zwarte olijven en ringen rode ui smaakt er fantastisch bij.