© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Brownies

Even snel voor iemand brownies maken. Het moest snel dus het eerste recept pakken wat voorbij komt. Het resultaat was een hard producht wat wel naar chocolade smaakte maar ik durfde het geen brownie te noemen en dat terwijl ik al zo lang in de Zwetsshow wat erover vertel en een recept op de website had staan. Maar hoe stom kun je dan zijn om dat recept niet te gebruiken. Heb net zo snel een vette natte chocolade cake gemaakt voor die persoon. Voor jou het recept brownies met noten hier>

Blog

Zaterdag 31 juli

Mosselen over? Haal overgebleven mosselen uit hun schelp en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Maak ze liefst binnen twee dagen op. GEBAKKEN MOSSELEN MET KERRIE

Vrijdag 30 juli

Kook mosselen gerust in ruime hoeveelheden, als ze tenminste in je pan passen. Het is echt een werkje van niets. GEKOOKTE MOSSELEN

Zaterdag 24 juli

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 Gewoon iets lekkers van ardappelresten AARDAPPELPANNENKOEKJES

Donderdag 22 juli

Snijbonen maar dan anders. SNIJBONEN MET RODE PAPRIKA EN SHOARMAVLEES

Maandag 19 juli

Je maakt de lekkerste nasi met koude rijst. Ideaal dus om je kliekje of het rijst overschot van de Chinees mee op te maken. NASI GORENG

Zaterdag 17 juli

Maak van verse kersen bijvoorbeeld eens een klassiek Franse clafoutis. CLAFOUTIS

Donderdag 15 juli

Boontjes zijn momenteel niet duur, dus kook er wat extra voor het kliekje van morgen: sperziebonen in het zuur. SPERZIEBONEN IN HET ZUUR

Woensdag 14 juli

Een heerlijk fris visgerecht dat je maakt met je zelfgemaakt paneermeel van oud brood. PANGASIUS MET SINAASAPPEL-MOSTERDSAUS

Dinsdag 13 juli

In de betere restaurants werken ze graag met zelfgemaakte smaakboters. Het is een heel handige manier om een overschot aan verse kruiden weg te werken en te bewaren voor later gebruik. KRUIDENBOTERROL

Zaterdag 10 juli

Nog een heerlijk zomers gerecht. Gratin is eigenlijk de naam van de gouden korst op de bovenkant van de schotel. GROENTEGRATIN

Woensdag 7 juli

Aardappels over? Maak je aardappels op in een heerlijke frisse aardappelsalade FRISSE AARDAPPELSALADE

Dinsdag 6 juli

Half flesje bier over? Maak een luchtig bierbeslag en haal er champignons, grote garnalen of stukjes witvis doorheen. VIS IN BIERBESLAG

Zaterdag 3 juli

Een lekker en makkelijke snack. KNAPPERIGE AARDAPPELKOEKJES

Vrijdag 2 juli

Niet moeilijk maar geweldig lekker, althans voor diegenen die wel van kerrie houden. Kip kerrie met rijst

Woensdag 30 juni

Met wat we over hebben van de minestrone soep maken we een ratatouille. RATATOUILLE

Dinsdag 29 juni

Een mooi voorbeeld van budget koken. Eén keer shoppen, meer¬dere keren van koken. Vandaag kopen we mooie verse groente van het seizoen, waar we een gevulde minestronesoep van maken. MINESTRONESOEP

Vrijdag 25 juni

Kom je echt om in het verse basilicum? PESTO ALLA GENOVESE

Donderdag 24 juni

We eten heel wat sla deze maanden. Als lunch, als bijgerecht of als maaltijdsalade. HIP SOEPJE VAN KROPSLA

Dinsdag 22 juni

Groene asperges zijn eigenlijk witte asperges die boven de grond uit zijn gekomen. GEGRILDE GROENE ASPERGES

Zaterdag 19 juni

Van de schillen, kontjes, overgebleven asperges en het kookvocht maken we een rijke, romige aspergesoep met hartige zalmsnippers. Chic kliekje! ASPERGESOEP MET ZALM

Maandag 14 juni

In dit bontgekleurde frisse dessert verwerk je allerlei soorten zacht fruit die in deze tijd in overvloed en dus goedkoop voorhanden zijn. Sla je slag als de markt koopmannen gaan opruimen. AARDBEIENSOEP MET MELOEN EN BRAMEN

Vrijdag 11 juni

Feestelijk voorgerecht. Ook heerlijk met een honing- of oogmeloentje. Watermeloen is niet geschikt. Galiameloen met rode port

Donderdag 10 juni

Eenmaal schoongemaakt, kun je Hollandse Nieuwe niet lang meer bewaren. Vraag de visboer om ze te sealen in een plastic schaaltje en bewaar ze in de koelkast. Eet ze liefst binnen een dag op. TARTAAR VAN HARING MET BIET EN APPEL

Woensdag 9 juni

Heerlijk die verse bloemkool, zo van het West-Friese land. Mooi compact, hagelwit en betaalbaar. Dit is dé tijd om hem te eten. BLOEMKOOL MET GEBAKKEN BROODKRUIM

Maandag 7 juni

Een heerlijk vullend gerecht waarin je niet alleen je overschot aan eieren opmaakt, maar ook gekookte aardappels van de vorige dag, restjes ontbijtspek of bacon, champignons, stukjes prei, paprika en selderij die je nog in de koelkast hebt liggen. BOERENOMELET MET GROENTE

Vrijdag 4 juni

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907  KROPSLA MET RESTEN VAN ANDERE GROENTE EN EEN SAUS VAN HARDGEKOOKTE EIEREN

Dinsdag 1 juni

Nog flink wat aardbeien over? STRAWBERRY AND APPLE CRUMBLE

Maandag 31 mei

Heerlijk als voorgerecht of voor een zonnige lunch buiten VOORJAARSSALADE MET AARDBEIEN

Zaterdag 29 mei

Aardbeien, mooi en lekker. Maar chocolade is er ook lekker bij. Tobleronemousse

Woensdag 26 mei

Knapperig van buiten, romig zacht van binnen. RISOTTOKROKETJES

Dinsdag 25 mei

Met een beetje mazzel zijn er al verse peultjes. PEULTJESRISOTTO MET ZALM

Zaterdag 22 mei

Barbecuen, als het weer tenminste meezit.

GEGRILDE GROENTE VAN DE BARBECUE

Vrijdag 21 mei

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907  KROPSLA MET RESTEN VAN ANDERE GROENTE EN EEN SAUS VAN HARDGEKOOKTE EIEREN

Woensdag 19 mei

Al rabarber gegeten? RABARBERMOES

Zaterdag 15 mei

Eindbestemming voor overrijpe avocado's is guacamole. GUACAMOLE MET TACOCHIPS

Donderdag 13 mei

Asperges op z'n Italiaans ASPERGES MET PARMEZAAN EN EI

Dinsdag 11 mei

Combi koken, wat hebben we nog over van de pasta schotel van gisteren? En dat tezamen wordt een tomatensoep GEVULDE TOMATENSOEP

Maandag 10 mei

Ik noem het combi koken, vandaag een pasta schotel en morgen???? PASTASCHOTEL MET GEHAKTSAUS

Zaterdag 8 mei

Een kliekjesrecept met asperges. BLANKE ASPERGERAGOUT

Vrijdag 7 mei

Voorgesneden groentes, kun je niet bewaren dus moeten ze op. OOSTERSE OMELET

Woensdag 5 mei

Aardbeien-prosecco jelly

Dinsdag 4 mei

Een klassieker uit de Franse keuken, deze salade lyonnaise met spekjes en een gekookt of gepocheerd eitje. Salade Lyonnaise

Zaterdag 1 mei

Ooit viel het Zweedse wittebrood uit de hemel op deze mooie lentedag. Wij bakken er vandaag Portugese wentelteefjes mee. PORTUGESE WENTELTEEFJES

Dinsdag 27 april

Restjes van het weekend. FRITTATA MET GROENE ASPERGES EN SALAMI

Zaterdag 24 april

Vandaag een pastaschotel met broccoli en gerookte zalm. TAGLIATELLE MET GEROOKTE ZALM EN BROCCOLI

Vrijdag 23 april

Je vraagt je of hoe ze ooit op het idee zijn gekomen om deze stekelige distels te gaan eten. ARTISJOKKEN MET VINAIGRETTE

woensdag 21 april

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 HUZARENSLA

Dinsdag 20 april

We hebben wel eens eieren over, gewoon teveel in huis gehaald en we willen geen oude eieren dus op tijd opmaken die eieren en hoe lekker is het om zelf een eiersalade te maken. EIERSALADE MET BIESLOOK

Vrijdag 16 april

Tover je kliekje chili con carne om tot lekkere Mexicaanse bonenwraps. MEXICAANSE BONENWRAPS

Donderdag 15 april

Veel rijst over? Maak dit snelle Surinaamse lunchgerecht: snesi alesie. SNESI ALESIE

Woensdag 14 april

Van de bruine bonen of kidneybonen die over de datum zijn, maken we een heerlijke chili con carne. CHILI CON CARNE

Maandag 12 april

Asperges koken, de basis

Woensdag 7 april

Raapsteeltjes zijn supergezond en zitten vol vitaminen en mineralen. Groeikracht in optima forma. STAMPPOT RAUWE RAAP-STEELTJES MET ZALM

Zaterdag 3 april

Eierpaddestoelen leuk om met de kinderen te maken en op te eten natuurlijk. EIERPADDENSTOELEN

Vrijdag 2 april

Een feestelijk, lentefris recept. LAMSRACK IN EEN KRUIDENKORSTJE

Maandag 29 maart

Een lekker fris en gezond toetje. VRUCHTENYOGHURT

Zaterdag 27 maart

Macaroni & cheese Low budget en goed vullend. MACARONI & CHEESE

Vrijdag 26 maart

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 Deze klassieker uit de studentenkeuken komt al voor in het kliekjeskookboek uit 1907. MACARONISCHOTEL MET HAM EN KAAS

Donderdag 25 maart

Een zondags Frans voorjaarsmaal met ham die door de slager al voor je is gegrild of gebraden, zodat je alle aandacht kunt geven aan die heerlijke jonge groente. GEGRILDE HAM MET VOORJAARSGROENTE

Dinsdag 23 maart

Nog een lekker recept met nieuwe aardappelen, want die zak moet leeg! AARDAPPELSALADE VAN MALTA

Maandag 22 maart

We maken vandaag een heerlijke stoofschotel met varkensvlees en rode wijn. Afelia

Vrijdag 19 maart

We vieren het begin de lente met een heerlijke voorjaars groentesoep. Lentegroentesoep.

Woensdag 17 maart

KOUSENBAND MET AARDAPPEL

Donderdag 11 maart

TRUFFELVERWENEITJES

Woensdag 10 maart

KIP-KERRIE SALADE

Dinsdag 9 maart

THAISE BOUILLON MET LENTE-UI

Maandag 8 maart

GEBRADEN KIP UIT DE OVEN

Zaterdag 5 maart

KIPFILET MET COUSCOUS EN PAPRIKA

Dinsdag 1 maart

Hopscheuten, de allereerste voorjaarsgroente van de koude grond. HOPOMELET

Vrijdag 26 februari

Rode biet is lekker gezond. Er zit veel ijzer in. BIETENSTAMPPOT MET GEBAKKEN UIEN EN BACON

Dinsdag 23 februari

Volgens jong en oud het lekkerste gerecht met oud brood: WENTELTEEFJES

Maandag 22 februari

Een van de eigenaardigste gerechten met oud brood is een Ierse dessert: broodijs. BROWN BREAD ICECREAM

Vrijdag 19 februari

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 SNIJBOONEN MET WITTE BOONEN

Dinsdag 16 februari

Hou vandaag eens een kliekjesdag, zodat je lekkere opgeruimde koelkast hebt.

GRIEKSE PASTASCHOTEL

Maandag 15 februari

Er is een duidelijke reden waarom deze soep in wintersportgebieden zo razend populair is. GOULASHSOEP

zaterdag 13 februari

Aardappelkoekje

Vrijdag 12 februari

Een ouderwets toetje waarmee je heel snel en heel smakelijk je overgebleven witte rijst kunt wegwerken. Rijsttoetje ls de liefde door de maag gaat, begint verliefd worden bij de neus. Appeltaartje

Maandag 8 februari

Een hartverwarmende wintersoep, waarmee je een paar dagen vooruit kunt. Preipol

Vrijdag 5 februari

Dit heerlijke Zuid-Amerikaanse stoofgerecht met kikkererwten luistert naar de naam ropa vieja. 'ROPA VIEJA

Donderdag 4 februari

Pincho of pintxo (Baskisch) betekent prikker, maar het begrip staat voor het hele hapje dat eraan gespiest zit. Pintxo

Maandag 1 februari

De lekkerste manier om een kliekje gekookte aardappels weg te werken, is ook de makkelijkste: opbakken! GEBAKKEN AARDAPPELS

Vrijdag 29 januari

Een klassieke Franse stoof schotel, deze boeuf bourgignon. Rijk en vol van smaak, dankzij het rundvlees en de stevige rode wijn. BOEUF BOURGIGNON

Dinsdag 26 januari

In ons land wordt rijst best wel veel gegeten maar nog weinig als nagerecht, bij de woorden zoete rijdt zie je mensen toch al gauw kijken met een gezicht van; moet dat nou? Denk aan een rijstpudding bijvoorbeeld. Riz au lait

Vrijdag 22 januari

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 SCHOTELTJE VAN HAMRESTEN MET ZUURKOOL

Woensdag 20 januari

Zuurkool is echte winterkost. Hoewel, in de Elzas genieten ze er het hele jaar van. Met veel lekker sappig varkensvlees. Zelfs midden in de zomer. ELZASSER ZUURKOOL

Dinsdag 19 januari

Vandaag een lekker toetje van de Engels/Franse chef-kok Franck Pontais: chocolate breadcake. Chocolate breadcake

Maandag 18 januari

Ik roep zo vaak bewaar oud brood of maak er paneermeel van en bewaar die in de vriezer, altijd makkelijk en lekker. Zo ook met kontjes en kortjes kaas die je niet meer eet, weggooien is zonde dus bewaren in de vriezer en als er genoeg is kun je er weer wat van maken. Hartige broodtaart.

Woensdag 13 januari

Witlof is zo'n heerlijke veelzijdige wintergroente. WITLOFSALADE MET APPEL EN PAPRIKA

Dinsdag 12 januari

Afbakpistoletjes over van het weekend? Mooi, daar maken we van¬daag lekkere pizzabroodjes van. Pizza broodje

Maandag 11 januari

Een grote pan geurige soep die bol staat van de verse groentes! Lekker nostalgisch met vermicelli en gehaktballetjes. Groentesoep met ballen

Dinsdag 5 januari

Sinaasappels zijn waanzinnig lekker in deze tijd. KALKOENFILET MET SINAASAPPEL EN ZWARTE OLIJVEN

Maandag 4 januari

Sla je slag en koop bijvoorbeeld heerlijke sukadelapjes. Sukade lapjes van Oma

Donderdag 7 januari

Met die dure feestmaand achter de rug kunnen we wel wat budget-tips gebruiken. Dit is een lekkere, gezonde maaltijd en niet duur. Kalkoenfilet met sinaasappel en olijven

Vrijdag 1 januari

Nog een recept voor de momenten dat je veel oud brood in huis hebt. De sandwich BLT, helemaal hip! BLT voor een dubbele boterham

Donderdag 31 januari

Met die dure feestmaand achter de rug kunnen we wel wat budget-tips gebruiken. Dit is een lekkere, gezonde maaltijd en niet duur. SPINAZIE MET BROODSOLDAATJES

Dinsdag 29 december

Wat ligt er nog van vorig jaar? Daarmee maken we een gevulde omelet, een hartige taart, een feestelijke sandwich of heerlijke wraps. WRAPS MET GEROOKTE ZALM EN ROOMKAAS

Donderdag 24 december

Gezworen vriend van koud vlees is de frisse remouladesaus op basis van mayonaise, augurk, groene kruiden en kappertjes. KOUD VLEES IN KAPPERTJESSAUS

Dinsdag 22 december

Traditioneel op Boxing Day (onze 2e kerstdag) maken de Engelsen een soort koek van gebakken stamppot die ze bubble and squeak noemen. Bubble  and squeack

Donderdag 17 december

Het is leuk om voor de feestdagen zelf lekker kaasjes te maken. Kerstkaasjes

Woensdag 16 december

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 BROODSCHOTELTJE (MET KRENTEN EN ROZIJNEN)

Dinsdag 15 december

Kliekje gekookte aardappelen of puree over? Handig, maak alvast aardappelrozetten voor het kerstdiner! Aardappelrozetten

Maandag 14 december

Een stoer recept uit de Belgische keuken: blinde vinken in uiensaus. Blinde vinken in uiensaus

Donderdag 10 december

Een stoer recept uit de Belgische keuken: blinde vinken in uiensaus. Blinde vinken in uiensaus

Dinsdag 8 december

Spaghetti over misschien wel van gisteren? Frittata spaghetti

Maandag 7 december

Voorlopig weer even genoeg luxe gehad.

We gaan vandaag budget-koken

SPAGHETTI MET HERFSTGROENTE

Zaterdag 5 december

Sunday roast Hoe vaak komt het nog voor dat je een groot stuk vlees braadt? RUNDERROLLADE MET AARDAPPELS UIT DE OVEN

Woensdag 2 december

Maak Spaanse chocolademelk, met échte chocolade! Je weet niet wat je proeft, zo lekker. SPAANSE CHOCOLADEMELK

Dinsdag 1 december

Waldorfsalade is een klassieker uit de Amerikaanse keuken. WALDORFSALADE

Zaterdag 28 december

Niets zo leuk als zelf pepernoten bakken met de kinderen. Je moet er maar net tijd voor hebben, zo voor Sinterklaas. PEPERNOTEN

Donderdag 26 november

Winterwortels over van het schoenzetten? HUTSPOT

Dinsdag 24 november

Een mooi klassiek recept van Martine Wittop Koning, uit haar kliekjesboek In en om de vliegenkast uit 1907. Jachtschotel van vleesch, zuie appelen en aardappelen.

Maandag 23 november

Nog wat aardappels en chorizo over? Dan maken we vandaag toch een heerlijke Spaanse tortilla! TORTILLA ESPANOLA

Vrijdag 20 november

Van de andijvie die we over hebben en de kruimige aardappels die nodig op moeten, maken we een pittig stamppotje met rauwe andijvie en kruim van chorizo. RAUWE ANDIJVIESTAMPPOT MET CHORIZOKRUIM

Woensdag 18 november

Een verse krop andijvie. Zo kun je de ene dag andijviesla maken en twee dagen later een lekkere stampot. ANDIJVIESLA MET YOGHURTDRESSING

Dinsdag 17 november

Met de restjes van een hotelontbijt maak je een fantastisch lauwwarm nagerecht, geurig gebakken in kleine potjes. Ontbijtverdriet

Donderdag 12 november

We gaan brownies bakken, een hele plaat vol! BROWNIES MET NOTEN

Dinsdag 10 november

Veel oud brood over? Maak een herfstige Welsh rarebit, een warm broodschoteltje met bockbier en kaas. WELSH RAREBIT

Maandag 9 november

Heb je een hazelnootboom in de tuin en weet je niet wat je aan moet met de rijke oogst?

Maak dan in ieder geval deze hazelnootboter. HAZELNOOTBOTER

Zaterdag 7 november

We hebben ook nog wat pompoen over van gisteren. Daarmee maken we een lekker ovenschoteltje vandaag. POMPOENGRATIN MET LAURIER

Vrijdag 6 november

Ze zien er zo verleidelijk uit, die grote pompoenen. Maar wat moet je ermee? POMPOENSOEP

Woensdag 4 november

We hebben nog een halve selderijknol over. Daar bakken we vandaag lekkere selderijkoekjes van. SELDERIJKOEKJES

Dinsdag 3 november

Vandaag maken we een koolsla van de spitskool die nog over is van gisteren. SPITSKOOLSLA

Maandag 2 november

Dit keer variëren we met spitskool. En we beginnen met een LINZENSCHOTEL

Woensdag 28 oktober

Paddenstoelen zijn nu ruim voorhanden. Lekker en mooi om ze allemaal te verwerken op deze herfstige plaatpizza. PLAATPIZZA MET PADDENSTOELEN

Zaterdag 24oktober

Vandaag: POMPOENFRIET

Vrijdag 23 oktober

In het oude kliekjesboek In en om de Vliegenkast vinden we dit ultieme wildkliekje: hazepeper. HAZEPEPER Appeltjes over die nodig op moeten? Aardappels en uien die beginnen uit te lopen? Dan is het hoog tijd voor hete bliksem. HETE BLIKSEM MET GEBAKKEN BLOEDWORST

Woensdag 21 oktober

Ze horen helemaal bij de herfst, maar zijn hier niet zo bekend; die aromatische kweeperen. GELEI EN MOES VAN KWEEPEER

Maandag 19 oktober

Er zijn weer volop verse walnoten. Tijd voor een heerlijke herfstsalade. SALADE MET WARME GEITENKAAS EN WALNOTEN

vrijdag 16 oktober

Wat kun je daar toch naar verlangen. Zodra de eerste nachtvorst is ingevallen, kunnen we die typische wintergroente weer eten. BOERENKOOLSTAMPPOT

Woensdag 14 oktober

Van de sloe of dime, een wilde, bittere pruim die wij kennen als sleedoorn, stoken veel Ierse huishoudens nog steeds de sloe gin liquor. SLOE GIN LIQUOR

Dinsdag 13 oktober

Een Ierse vissoep waarin visstukjes en (zelfgevonden) mosselen en clams worden verwerkt. Seafood Chowder

Maandag 12 oktober

Lekker voor de zonnige herfst middag bij een grote pot thee:

verse cranberry muffins, zo uit de oven.

CRANBERRYMUFFINS

Zaterdag 10 oktober

Een klassiek Engels kliekjes gerecht.

SHEPHERD'S PIE

Vrijdag 9 oktober

Dit is een goed moment om cranberrycompote te maken. CRANBERRYCOMPOTE

Donderdag 8 oktober

Eiwitten over?

Bak deze heerlijke amandelkoekjes. AMANDELKRULLEN Maandag 7 oktober Cantharellen gevonden tijdens de boswandeling? GEBAKKEN CANTHARELLEN

Zaterdag 3 oktober

Niets lekkerder dan een perfect rijpe, sappige handpeer. PEER MET CHOCOLADESAUS

Vrijdag 2 oktober

De populaire kabeljauw, is volgens deskundigen in oktober op z'n best. GESTOOMDE KABELJAUW

Donderdag 24 september

Vandaag ook maar een kliekjesrecept met gekookte bietjes anno 2010. Lekker fel van kleur! ZALMSALADE MET RODE BIET

Woensdag 23 september

Vandaag slaan we ons kliekjes boek uit 1907 weer open voor een ouderwets recept. BIETEN IN AZIJN

Dinsdag 22 september

Bockbier Niet alleen lekker in het glas, maar ook in de pan. BOCKIGE GEHAKTBALLEN

Zaterdag 19 september

In Zweden is dit de favoriete manier om je restjes weg te Een snort husseltje van kleine blokjes aardappel, ui, vlees en worst of spek. PYTT I PANNA

Woensdag 16 september

Gehakt in de aanbieding? Of in de vriezer, tegen de uiterste gebruiks¬datum aan? Tomaten nog een beetje betaalbaar? TOMATENRISOTTO MET GEHAKT

Dinsdag 15 september

Weer groene kool, ja ik zei het gisteren al die grote kool moet natuurlijk wel op Zeeduivel op een bedje van groene kool, makkelijk en toch luxe. ZEEDUIVELVINK OP EEN BEDJE VAN GROENE KOOL

Dinsdag 8 september

Groene kool Wat zijn ze toch prachtig, die krullende groene kolen die nu van het land komen. GRIEKSE KOOLROLLETJES MET LAMSGEHAKT

Maandag 7 september

Verse vijgen zijn er maar een paar maanden per jaar. Van september tot eind november. Salade van vijgen, rauwe ham en mozzarella.

Woensdag 2 september

Nu is het de tijd om zelf jam te maken. Zelf jam maken.

Dinsdag 1 september

De eerste witlofstruikjes zijn er weer. Fris en knapperig en een tikje bitter. WITLOFSALADE

Maandag 31 augustus

Gele stekelzwammen In Frankrijk hebben ze een veel mooiere naam: pieds de mouton. Schapenvoeten. RISOTTO MET PIEDS DE MOUTON EN ERWTJES

Woensdag 26 augustus

Veel Turks brood over? Maak een broodpizza! 

Dinsdag 25 augustus

Deze frisse maaltijdsalade, ook wel tabouleh genoemd, maak je met couscous of de iets grovere bulgur (gebroken tarwekorrels). COUSCOUSSALADE

Zaterdag 22 augustus

Je kunt van je overschot aan rijpe vruchten een chutney maken. PRUIMENCHUTNEY

Donderdag 20 augustus

Tijd voor een lekker venkelsoepje. Gemaakt met een overgebleven gekookte aardappel. VENKELSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN

Woensdag 19 augustus

Ghee, geklaarde boter, kun je zelf maken maar het is ook kant-en-klaar te koop in potten in de natuurvoedingswinkel. Zelf ghee maken

Dinsdag 18 augustus

Shahi tukra is de Indiase variant van broodpudding. Lees hoe je het maakt met oud brood en/of krentenbrood. SHAHI TUKRA Maandag 17 augustus Paranthas zijn de platte Indiase broden van de hete bakplaat. PARANTHAS

Zaterdag 15 augustus

Zelf ghee maken

Vrijdag 14 augustus

KLIEKJES RECEPT ANNO 1907 Onder het kopje Warme schoteltjes met gestoofde vruchten, vinden we: MÉRINGUE VAN VRUCHTEN

Woensdag 12 augustus

Staat de barbecue vandaag of deze week toch aan? Gebruik z'n restwarmte dan om een verrassend toetje te maken. PERZIKEN VAN DE BARBECUE

Dinsdag 11 augustus

Van ons overschot aan tomaten maken we vandaag zélf tomatenketchup. TOMATENKETCHUP

Maandag 10 augustus

Hoog tijd voor een lekkere maaltijdsalade: een klassieke salade nicoise. De trots van Zuid-Frankrijk. SALADE NICOISE

Vrijdag 7 augustus

Een lekkere basisdressing die je letterlijk in een handomdraai maakt met behulp van een leeg jampotje. BASISDRESSING

Woensdag 5 augustus

Een heerlijke koude soep voor een warme zomerse zondag, ideaal voor een lunch of picknick buiten. GAZPACHO ANDALUZ
Blog