© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Couscoussalade

Deze frisse maaltijdsalade, ook wel tabouleh genoemd, maak je met couscous of de iets grovere bulgur (gebroken tarwekorrels). COUSCOUSSALADE 350 gram couscous (uit pak) Half rood pepertje, zonder pitjes, rag¬fijn gesneden Halve rode en halve groene paprika, in kleine stukjes 4 lente-uitjes, in ringetjes (ook het groen) 1 bosje peterselie en bosje munt, fijngesneden Halve  komkommer, in blokjes Voor de dressing: sap van 1 Citroen ,olijfolie, zwarte peper en zout Voor de garnering: 2 tomaten in partjes Doe de couscous in een wijde Schaal, giet er kokend water over tot het onderstaat. Dek of met een bord en laat 10 min wellen. Roer los met een vork, laat afkoelen. Meng kruiden, groente en het pepertje erdoor. Klop de dressing. Proef en voeg zo nodig wat zout toe. Meng door de salade. Laat minstens een uur trekken in de koelkast. Garneer met partjes tomaat en een takje peterselie. .
Dinsdag 25 augustus Woensdag 26 augustus Broodpizza