© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Couscoussalade
Deze frisse maaltijdsalade, ook wel tabouleh genoemd, maak je met couscous of de iets grovere
bulgur (gebroken tarwekorrels).
COUSCOUSSALADE
350 gram couscous (uit pak)
Half rood pepertje, zonder pitjes, rag¬fijn gesneden
Halve rode en halve groene paprika, in kleine stukjes
4 lente-uitjes, in ringetjes (ook het groen)
1 bosje peterselie en bosje munt, fijngesneden
Halve komkommer, in blokjes
Voor de dressing: sap van 1 Citroen ,olijfolie, zwarte peper en zout Voor de garnering: 2 tomaten in
partjes
Doe de couscous in een wijde Schaal, giet er kokend water over tot het onderstaat.
Dek of met een bord en laat 10 min wellen.
Roer los met een vork, laat afkoelen.
Meng kruiden, groente en het pepertje erdoor.
Klop de dressing. Proef en voeg zo nodig wat zout toe.
Meng door de salade.
Laat minstens een uur trekken in de koelkast.
Garneer met partjes tomaat en een takje peterselie.
.
Veel Turks brood over?
Hier maak je heerlijk paneermeel van.
Of maak een broodpizza!
TURKSE BROODPIZZA
Voor de basis: 1 Turks brood, horizontaal gehalveerd
Half pakje tomato frito of andere tomatensaus
100 gram geraspte kaas
1 el Italiaanse kruiden
olijfolie
Zelf naar keuze toevoegen: salami, ham, gehakt, rode ui, paprika, ansjovis,
tonijn, olijven, kappertjes, mozzarella, mosselen, ...
Verwarm de oven op 200 graden.
Leg helften Turks brood op de bakplaat.
Bestrijk met tomatensaus, beleg naar keuze.
Strooi er Italiaanse kruiden en geraspte kaas over.
Bestrijk onbedekte randen met olijfolie.
Bak 12 tot 15 min in de oven tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.