© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Hartige broodtaart met kaas

Ik roep zo vaak bewaar oud brood of maak er paneermeel van en bewaar die in de vriezer, altijd makkelijk en lekker. Zo ook met kontjes en kortjes kaas die je niet meer eet, weggooien is zonde dus bewaren in de vriezer en als er genoeg is kun je er weer wat van maken. maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het eeuwig in de vriezer ligt want daar wordt het ook niet beter van, dus zo af en toe die restjes op maken in iets lekkers, bijvoorbeeld een hartige broodtaart. Voor ca 100 gram: 6 tot 8 oude boterhammen (kapjes mogen ook) 200 gram belegen kaas (restjes) 3 eieren 1 kopje melk 1 glas witte wijn 20 druppels worcestershiresaus 2 tl milde paprikapoeder 2 tl gedroogde tijm (of 1 el verse tijmblaadjes, nóg lekkerder!)  versgemalen peper Extra: cakevorm en bakpapier Rasp de kaas of scheur de plakjes in kleine stukjes. Vet een cakevorm goed in met olie. Bedek de bodem met ingevet bakpapier.  Leg daarop een laag oud brood, bedek met geraspte kaas, daarop weer een laag brood, dan weer een laag kaas tot brood en kaas op zijn. Eindig met kaas. Klop de eieren los met melk, wijn, worcestershiresaus, papri-kapoeder, tijm en peper. Schenk over het brood en de kaas heen, druk goed aan en laat een half uur intrekken. Warm de oven voor op 120 graden. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in ca 1 uur en 10 min mooi goudbruin. Laat 15 min afkoelen. Snij de zijkanten los en stort het brood op een snijplank. Snij er mooie plakken van. Lekker met een frisse tomatensalade. Schenk er een krachtige witte wijn bij, bijvoorbeeld een Elzasser gewürztraminer. Tip: gebruik volkoren-, bruin- en witbrood door elkaar. Dan krijg je een mooie 'gevlekte' broodtaart.
Maandag 18 januari Dinsdag 19 januari Woensdag 20 januari Vrijdag 22 januari Zuurkool Chocolate breadcake Schoteltje zuurkool