© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

voorjaarssalade

Een heerlijk vullend gerecht waarin je niet alleen je overschot aan eieren opmaakt, maar ook gekookte aardappels van de vorige dag, restjes ontbijtspek of bacon, champignons, stukjes prei, paprika en selderij die je nog in de koelkast hebt liggen. BOERENOMELET MET GROENTE 1 el boter of scheut je vloeibare margarine 50 gram spekblokjes of plakjes bacon 1 sjalotje of kleine ui, gesnipperd 50 gram champignons, in plakjes (optioneel) 100 gram gekookte aardappel, in blokjes 100 gram gesneden groente (bijv soepgroente) peper, zout, paprikapoeder 1 tl Italiaanse kruiden 4 eieren 2 el melk Smelt boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin spek of bacon goudbruin. Voeg ui, aardappelblokjes en champignons toe en bak ze. Niet te vaak roeren, gun ze de tijd om aan te bakken. Schep fijngesneden groente erdoor en laat zacht worden. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm in schaaltje. Klop eieren los met melk. Voeg peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Bak in de koekenpan op rustig vuur omelet aan één kant. Als de bovenkant bijna droog is, bedek je de ene helft met het groentemengsel en klap je de andere helft er overheen. Laat nog even goed doorwarmen. .
Maandag 7 juni woensdag 9 juni donderdag 10 juni vrijdag 11 juni Bloemkool met kruim Haring tartaar Meloen bolletjes & port