© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
 
  
Raapsteeltjes met gegrilde zalm
  Raapsteeltjes zijn supergezond en zitten vol vitaminen en minera¬len. Groeikracht in optima forma. 
  Maar ze behoren, net als spinazie, tot de nitraatrijke groente. 
  Achteraf liever niet weer opwarmen dus. 
  Rauw en koud kan geen kwaad.
  STAMPPOT RAUWE RAAP-STEELTJES MET ZALM
  100 ml balsamicoazijn 
  50 gram suiker 
  800 gram raapstelen 
  1 kilo kruimige aardappels 
  zout en peper 
  20 gram roomboter 
  100 ml melk 
  4 mootjeszalmfilet
   
  Doe balsamicoazijn en suiker in een steelpannetje en kook tot de helft in tot een siroop. 
  Af en toe roeren. Laat afkoelen. Schil aard¬appels, kook ze in zout water in ca 20 min gaar. 
  Stamp met boter en melk tot romige puree. 
  Verwijder worteltjes van raapstelen, haal bosjes door koud water, laat goed uitlekken 
  en hak in grove stukjes (ook de steeltjes). 
  Roer op het laatst door 
  de stamppot, laat paar min doorwarmen op laag vuur. 
  Breng op smaak met peper en zout. 
  Wrijf zalmfilets in met olie, peper en zout. 
  Grill in hete koekenpan of grillpan in ca 5 min op de huid 
  en nog 2 a 3 min op de andere kant tot vis nét gaar is. 
  Check met punt van mes. Serveer op een bedje van stamppot, 
  gameer met wat lijntjes balsamicosiroop.
  Geef er mosterd bij voor de liefhebbers van pittig.