© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
  
Kalkoenfilet met sinaasappel en 
  olijven
  Voor 4 personen:
  750 gram kalkoenfilet in reepjes 
  1 tl pittige paprikapoeder 
  halve tl gedroogde tijm 
  teentje knoflook fijngehakt 
  1 ui gesnipperd 
  200 gram prei, in ringetjes 
  2 sinaasappels 
  2 el olie 
  150 ml sinaasappelsap 
  50 ml sherry 
   peper en zout 
  16 zwarte olijven gehalveerd 
  2 el amandelschaafsel 
  1 bosje verse koriander
  Boen de sinaasappels schoon onder lauw water en rasp wat krulletjes van de schil.
  Verwijder de kapjes en kontjes en leg op een plank. 
  Snij de schil inclusief het wit weg. 
  Wip de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op. 
  Rooster amandelschaafsel in droge koekenpan. Kruid kalkoenreepjes met peper en zout. 
  Verhit olie in wok of braad-pan. 
  Bak vlees al roerend snel bruin. 
  Schep uit de pan en bestrooi met paprikapoeder en tijm. 
  Fruit ui en knoflook in achtergebleven vet. 
  Voeg prei toe, roerbak en voeg sherry toe. 
  Laat even verdampen, voeg sinaasappelsap en kalkoen toe. 
  Laat ca 7 min sudderen, voeg sinaas-appelpartjes en olijvenhelften toe en laat nog l min 
  doorwarmen. 
  Bestrooi met gehakte koriander, geraspte sinaasappelschil en amandelschaafsel.