© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Kalkoenfilet met sinaasappel en

olijven

Voor 4 personen: 750 gram kalkoenfilet in reepjes 1 tl pittige paprikapoeder halve tl gedroogde tijm teentje knoflook fijngehakt 1 ui gesnipperd 200 gram prei, in ringetjes 2 sinaasappels 2 el olie 150 ml sinaasappelsap 50 ml sherry  peper en zout 16 zwarte olijven gehalveerd 2 el amandelschaafsel 1 bosje verse koriander Boen de sinaasappels schoon onder lauw water en rasp wat krulletjes van de schil. Verwijder de kapjes en kontjes en leg op een plank. Snij de schil inclusief het wit weg. Wip de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op. Rooster amandelschaafsel in droge koekenpan. Kruid kalkoenreepjes met peper en zout. Verhit olie in wok of braad-pan. Bak vlees al roerend snel bruin. Schep uit de pan en bestrooi met paprikapoeder en tijm. Fruit ui en knoflook in achtergebleven vet. Voeg prei toe, roerbak en voeg sherry toe. Laat even verdampen, voeg sinaasappelsap en kalkoen toe. Laat ca 7 min sudderen, voeg sinaas-appelpartjes en olijvenhelften toe en laat nog l min doorwarmen. Bestrooi met gehakte koriander, geraspte sinaasappelschil en amandelschaafsel.