© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Cranberry

Lekker voor de zonnige herfst middag bij een grote pot thee: verse cranberry muffins, zo uit de oven. CRANBERRYMUFFINS Voor 6 muffins: 250 gram bloem 1 tl zout 1 tl bakpoeder 65 gram zachte boter 120 gram kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker 1 groot ei 75 ml volle melk 4 el cranberrycompote Verwarm de oven op 200 graden. Vet de bakplaat voor muffins in of plaats 6 papieren cakevormpjes (gebruik dubbele, dan zijn ze steviger) op een bakplaat. Meng bloem, bakpoeder en zout en laat rusten. Klop de suiker en de zachte boter 2 min met de mixer tot een gladde zalf. Voeg al mixend ei, melk en vanillesuiker toe. Klop goed door. Roer nu rustig met een lepel het bloemmengsel erdoor. Voeg op het laatst cranberrycompote toe, zorg dat het kloddertjes in het beslag blijven. Giet of schep de vormpjes voor tweederde vol. Bak in ca 20 min gaar. Ook erg lekker: vervang de cranberrycompote door bosbessenjam. .
Maandag 12 oktober Dinsdag 13 oktober Woensdag 14 oktober Vrijdag 16 oktober Seafood chowder Sloe gin liquor Boerenkool