© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Nasi

Je maakt de lekkerste nasi met koude rijst. Ideaal dus om je kliekje of het rijst overschot van de Chinees mee op te maken. NASI GORENG 800 gram koude gekookte witte rijst 1 el olie 100 gram rook-spek in blokjes 250 gram varkensvlees in dobbelsteen!jes 1 ui, gesnipperd 1 kleine prei, in dunne ringen boemboe voor nasi 100 gram taugé handje bladselderij, gesnipperd Verhit olie in een wok, bak hierin de spekblokjes. Voeg het varkens-vlees en de gesnipperde ui toe. Roerbak de preiringen mee. Voeg de boemboe samen met een kopje water toe en roer goed door. Roer de rijst erdoor en bak op hoog vuur tot de rijst stomend heet is. Blijf continu roeren met een houten spatel. Roer op het laatst de knappe-rige taugé en bladselderij erdoor. Serveer met een gebakken eitje, satésaus, kroepoek en atjar tjampoer of zure sperziebonen. Zet sambal op tafel, zodat iedereen zijn nasi zo heet kan maken als hij zelf lekker vindt. Een ijskoud pilsje zal er perfect bij smaken. .
Maandag 20 juli donderdag 23 juli zaterdag 24 juli Snijbonen & shoarma Aard pannekoekjes