© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Salade Lyonnaise

Een klassieker uit de Franse keuken, deze salade lyonnaise met spekjes en een gekookt of gepocheerd eitje. Hij vult behoorlijk, dus serveer hierna alleen nog lichte gerechten. Salade Lyonnaise 1 krop krulsla (bijv lollo rosso) 100 gram gerookt spek in blokjes 100 gram knoflookcroutons 4 eieren 1 el wijn azijn 1 tl mosterd versgemalen zwarte peper 4 el olijf olie 1 tl Provencaalse kruiden mespuntje dragon 1 el gesnipperde bieslook Was de slabladeren, droog ze in de slacentrifuge en pluk in kleine stukjes. Bak spekjes knapperig in een hete koekenpan met wat olijf-olie. Schep de spekjes eruit en voeg azijn toe aan de hete pan. Roer het aanbaksel los van de bodem en giet de vloeistof in een kommetje. Maak een dressing door er mosterd, peper en kruiden (behalve bieslook) en vervolgens de olijfolie doorheen te kloppen. Kook de eieren halfzacht in ca 5 min. Meng dressing door sla, verdeel over 4 borden en bestrooi met lauwwarme spekjes en croutons. Leg eitje in het midden en bestrooi met versgehakte bieslook. .
Dinsdag 4 mei woensdag 5 mei vrijdag 7 mei zaterdag 8 mei Aardbeien jelly Oosterse omelet Blanke asperge ragout