© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

voorjaarssalade

Voorjaarssalade met aardbeien, bacon, geitenkaas en roze pepertjes Heerlijk als voorgerecht of voor een zonnige lunch buiten VOORJAARSSALADE MET AARDBEIEN 100 gram bacon, dik gesneden 3 lente-uitjes 1 el roze peperkorrels* 150 gram jonge sla (babyleaf) 200 gram aardbeien zacht geitenkaasje (rol, 150 gram) 1 el vloeibare honing 1 el balsamicoazijn 3 el olijfolie extra vergine snufje zeezout Grill in grillpan mooie bruine strepen op bacon. Laat uitlekken op keukenpapier. Was lente-uitjes, verwijder worteltjes en halveer in lengterichting. Wrijf in met olie, grill kort in grillpan. Laat afkoelen. Was aardbeien, verwijder kroontjes en snij in plakjes. Laat uitlekken. Snij geitenkaasje in 8 plakken. Schik sla op platte schaal, verdeel bacon, lente-ui, aardbeien en geitenkaas erover. Kneus roze pepertjes met platte kant van keukenmes, strooi eroverheen. Bedruppel met honing en balsamicoazijn, schenk ruim olijfolie erover. Bestrooi met zeezout. Serveer met notenbrood en schenk er lekkere Provencaalse rosé bij. ' Roze peper heeft een fruitige pepersmaak die prachtig past bij aardbeien. Moeilijk te vinden? Kijk eens bij de kruidenman op de markt of bij de toko. Eventueel te vervangen door versgemalen zwarte peper. .
Maandag 3 juni Dinsdag 4 juni Vrijdag 7 juni zaterdag 8 juni Voorjaarsalade Gegrilde groenten Kliekjes recept 1907