© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge
Een stoer recept uit de Belgische keuken: blinde vinken in uiensaus. Blinde vinken in uiensaus 8 blinde vinken 125 gram roomboter 3 el olijfolie 4 flinke uien, grof gesneden 1 laurierblad 2 kruidnagels 2 el bloem 250 ml kalfsfond (pot) 1 flesje donker Belgisch bier (dubbele trappist of abdijbier) 1 el mosterd versgemalen peper en zout 1 el gehakte peterselie Smelt helft van boter in braadpan. Bak uien heel langzaam (in ca 20 min) gaar en lichtbruin. Neem uit pan en houd warm in een schaal. Smelt rest van boter in de pan, voeg olijfolie toe. Schroei blinde vinken op hoog vuur in ca 5 min aan alle kanten dicht. Bestrooi met bloem, wentel ze een paar keer om, voeg kalfsfond, laurier, kruidnagel en bier toe. Houd een scheutje achter. Breng aan de kook, voeg gebakken uien toe en laat ca 25 min heel zacht stoven. Voeg 5 min voor het eind de rest van het bier en de mosterd toe. Goed mengen. Laat even inkoken, breng op smaak met zout en peper. Bestrooi blinde vinken met gehakte peterselie. Geef er aardappelpuree en geroerbakte witlof bij. Of serveer met boerenbrood. En een lekker pintje natuurlijk. Bewaartip: overgebleven vinken onder saus in de koelkast bewaren. .
Maandag 14 december Dinsdag 15 december Woensdag 16 december Donderdag 17 december Aardappel rozetten Broodschoteltje Kerstkaasjes