© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Paddesoelen

Gele stekelzwammen In Frankrijk hebben ze een veel mooiere naam: pieds de mouton. S chapenvoeten. Ze hebben een iets peperige smaak en een stevige, vlezige beet. En heerlijk in een risotto. RISOTTO MET PIERS DE MOUTON EN ERWTJES Vegetarisch gerecht, voor 4 personen: 1 grote ui, gesnipperd 4 el olijfolie 400 gram risottorijst 100 ml droge witte wijn 1,3 liter groentebouillon 300 gram pieds de mouton 1 el roomboter 1 teen knoflook, fijngehakt 1 el gehakte peterselie halve tl tijm 250 gram doperwtjes versgemalen peper en zeezout 4 el geraspte parmezaanse kaas Verhit olijfolie in grote kookpan, fruit de helft van de uisnippers. Voeg droge rijstkorrels toe en bak ze al roerend tot ze doorzichtig glanzen. Voeg witte wijn toe, laat rijstkorrels alle wijn opnemen. Verhit bouillon in een andere pan. Voeg een paar soepopscheplepels bouillon toe aan rijst. Laat rijst vocht helemaal opnemen. Voeg steeds opnieuw bouillon toe en blijf roeren. Ga zo door tot de rijst beetgaar is, en nog een beetje vochtig. Dat kost ca 20 min. Verwarm de erwtjes met een klontje boter. Reinig paddenstoelen met stukje vochtig keukenpapier en verwijder de harde onderkant. Snij in stukjes. Smelt boter in koekenpan, fruit de andere helft van de uisnippers, voeg knoflook en paddenstoelen toe. Bak goudbruin, kruid met peper, zout, tijm en peterselie. Meng samen met erwtjes voorzichtig door risotto. Roer parmezaanse kaas erdoor en serveer in diepe borden. .
Maandag 31 augustus Dinsdag 1 september Woensdag 2 september Witlof salade Jam