© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Kousenband

Kousenband met aardappel Een Surinaams bijgerecht dat gerust meerdere dagen achter elkaar op tafel mag komen, is kousenband met aardappel. De ene dag met rijst en hete kip, de andere dag met roti of bij de nasi. KOUSENBAND MET AARDAPPEL 400 gram kousenband 2 aardappels 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 kleine rode Madame Jeanette, zonder de pitjes, ragfijn gesneden 2 el kerrie (massala)  4 el olie 100 ml kippenbouillon zout en versgemalen peper Was de kousenband, verwijder de uiteinden en snijd in stukjes van 3 cm, mag ook kleiner. Schil de aardappels, snijd in langwerpige partjes. Verhit olie in de wok, fruit hierin het uitje en de knoflook een halve min. Doe de Madame Jeanette erbij. Roer de kerrie erdoor en laat even meebakken. Voeg de aardappelpartjes en kippenbouillon toe, laat 10 min sudderen. Voeg de kousenband toe, strooi er wat zout over en laat met het deksel erop nog een kwartiertje sudderen. Tip: Geen kousenband te vinden? Neem sperziebonen of snijbonen. .
woensdag 17 maart vrijdag 19 maart Lentegroentesoep