© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Broodijs

Een van de eigenaardigste gerechten met oud brood is een Ierse dessert: broodijs. BROWN BREAD ICECREAM 100 gram broodkruimels van bruin-of volkorenbrood 3 el Baileys crèmelikeur Halve  liter roomijs Verwarm oven voor op 180 graden. Spreid de broodkruimels uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze in ca 15 min mooi goudbruin. Laat helemaal afkoelen. Haal het ijs uit de vriezer, laat het zo zacht worden dat je het nét kunt roeren. Meng broodkruimels en crèmelikeur er goed doorheen. Laat weer hard worden in de vriezer en gun het een nachtje, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Schep er mooie bollen van en serveer met vers fruit, chocoladesaus of appelcompote.
Maandag 22 februari Dinsdag 23 februari Vrijdag 26 februari Wentelteefjes Bietenstampot