© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Groene kool

Weer groene kool, ja ik zei het gisteren al die grote kool moet natuurlijk wel op Zeeduivel op een bedje van groene kool, makkelijk en toch luxe. ZEEDUIVELVINK OP EEN BEDJE VAN GROENE KOOL 1 zeeduivelfilet 5 plakjes katenspek zout en peper 500 gram aardappelpuree, liefst zelfgemaakt 400 gram dungesneden groene kool 1 sjalotje, gesnipperd 100 ml kippenbouillon (pot of blokje) truffelolie worcestershiresaus Vorm van het katenspek een rechthoek. Laat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Leg de vis er haaks op en vouw het spek erom-heen. Rol strak in plasticfolie en leg een uurtje in de koelkast. Roer wat truffelolie door de aardappelpuree. Houd warm. Smelt boter in een koekenpan, laat sjalotje zacht smoren, voeg groene kool en bouillon toe en stoof gaar. Breng op smaak met zout en een scheutje truffelolie. Snij zeeduivel in vier medaillons, kruid boven¬ en onderkant met peper en zout, bak 3 min aan beide kanten in de boter. Vorm op voorverwarmde borden (met behulp van een presentatiering) een taartje van puree, schik daarop de kool en tenslotte de zeeduivel. Maak een jus van het bakvet, losgeroerd met wat bouillon en wat druppels worcestershiresaus. .
Dinsdag 15 september Woensdag 16 sept Zaterdag 19 september Tomaten risotto Pytt i panna