© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Goulashsoep

Kom je helemaal in après-skisfeer met ons heerlijke weer? Of wil je juist in apres ski sfeer komen? Dat vraagt om een dampende kom goulashsoep. Er is een duidelijke reden waarom deze soep in wintersportgebieden zo razend populair is. GOULASHSOEP 600 gram runderlappen, in blokken peper en zout 2 el bloem 1 el olijfolie   100 gram magere spekblokjes   4 grote uien, in partjes 2 tenen knoflook, fijngehak Halve winterwortel, in blokjes 2 el milde paprikapoeder 1 tl tijm 1 tl cayennepeper 2 run-derbouillonblokjes 1 el wijnazijn 1  rode en 1 groene paprika, in stukjes halve selderijknol, in blokjes 4 gekookte aardappels, in stukjes (restje) maïzena 2 el peterselie, gehakt Kruid het rundvlees met peper en zout en bestrooi met bloem. Verhit olie in een braadpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg vlees toe en bak rondom bruin. Voeg uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg wortel, knoflook, cayennepeper en tijm toe. Bestrooi met paprikapoeder en roer goed door. Schenk er 2½ liter heet water bij, voeg bouillonblokjes en azijn toe en laat l½ uur op een sudderplaatje heel zacht pruttelen. Voeg paprika en knolselderij toe aan de soep. Laat nog 30 min prut-telen, voeg 10 min voor het einde van de kooktijd stukjes gekookte aardappel toe. Bind de soep, indien nodig, met in koud water losgeroerde maïzena. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer peterselie erdoor en serveer gloeiend heet in diepe borden of grote soepkommen. Lekker met stokbrood.
Maandag 15 februari Dinsdag 16 februari Vrijdag 19 februari Griekse pasta schotel Snijbonen en witte bonen