© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
 
  Voorlopig weer even genoeg luxe gehad. 
  We gaan vandaag budget-koken
  SPAGHETTI MET HERFSTGROENTE
  Hoofdgerecht, voor 4 personen:
  5 el olijf olie 
  400 gram gehakt 
  2 grote uien, in partjes 
  1 teen knof¬look, gesnipperd 
  2 winterwortels, in stukjes 
  250 gram pom¬poen, in stukjes 
  l pakje tomatenblokjes (400 gram) 
  2 groente-bouillonblokjes 
  ½  tl komijnzaad 
  peper en zout 
  2 takjes verse peterselie 
  500 gram spaghetti
  Verhit olijfolie in grote braadpan. Bak gehakt, al roerend met een vork, rul en bruin. Voeg 
  uisnippers toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en winterwortel toe, bak ca 5 min. Voeg 
  pompoen, toma¬tenblokjes, komijnzaad en verkruimelde bouillonblokjes en kopje water toe. 
  Laat op een zacht vuur in ca 30 min gaarsudderen. Breng flink op smaak met zout en peper. 
  Roer pompoen een beetje stuk. Kook intussen de spaghetti in water met zout al dente, zoals op 
  de verpakking staat omschreven. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer in hete, diepe 
  borden.
  .
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Frittata spaghetti
  Spaghetti over misschien wel van gisteren? 
  Bak met een uitje en knoflook lekker op in de koekenpan.
  Kluts 4 eieren met peper, zout en Italiaanse kruiden en schenk dat mengsel eroverheen. 
  Bak aan beide kanten langzaam mooi goudbruin en je hebt een heerlijke frittata spaghetti. 
  Bestrooi met peterselie en eventueel wat geraspte kaas, snij in punten 
  en serveer met een groene salade.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  We hebben nog een halve selderijknol over. 
  Daar bakken we vandaag lekkere selderijkoekjes van.
  KALKOEN-KERRIESALADE MET MANDARIJNTJES
  Voorgerecht, voor 4 personen:
  ca 200 gram gaar kalkoenvlees (restjes) 
  1 sjalotje, gesnipperd 
  1 tl paprikapoeder 
  ½ tl cayennepeper 
  1 el kappertjes 
  2 el mayonaise 
  1 el room 
  20 druppels worcestershiresaus 
  1 frisse appel, in kleine staafjes 
  2 mandarijnen, in partjes 
  60 gram veldsla 
  4 blaadjes selderij
  Snij 1 mandarijn in kleine stukjes, vang het sap op. 
  Meng stukjes kalkoen, kappertjes, appel en mandarijnstukjes door elkaar. 
  Maak een saus van sjalot, paprikapoeder, cayennepeper, room, mayonaise en worcestershiresaus. 
  Schep de saus door het kalkoenmengsel. 
  Proef en breng op smaak met peper en zout.
  Meng mandarijnsap door veldsla en leg onder in mooie coupes. 
  Schep de kalkoensalade erop en gameer met een partje mandarijn en blaadjes selderij. 
  Serveer met toast (van oud brood) en roomboter. 
  Lekker met een koele riesling.