© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Gazpacho

Een heerlijke koude soep voor een warme zomerse zondag, ideaal voor een lunch of picknick buiten. GAZPACHO ANDALUZ 4 sneetjes oud witbrood (zonder korst) 750 gram rijpe tomaten halve komkommer halve groene paprika 2 a 3 tenen knoflook 125 ml olijfolie extra vergine 2 el sherry azijn zout en peper (en even¬tueel wat suiker) extra: keukenmachine of staafmixer Verkruimel witbrood, voeg wat water toe en laat even weken. Ontvel tomaten (vel insnijden, even in kokend water, daarna snel in koud water dompelen en pellen), verwijder zaadjes en snij in stukken. Vang sap op. Schil komkommer, verwijder zaadlijst. Pel knoflooktenen, snij ze in stukken. Verwijder zaadlijst van paprika, snij in stukken. Doe alles in hoge kom en pureer met staafmixer. Voeg eventueel water toe tot soep juiste dikte heeft. Roer olijfolie en sher¬ryazijn (balsamico mag ook) erdoor. Proef en breng op smaak met peper, zout en evt suiker, want onze tomaten zijn minder zoet dan de Spaanse. Zet minimaal l uur in de koelkast en serveer in wijde kommen. Geef er als garnituur in kleine schaaltjes bij: fijngehakt gekookt ei, kleine stukjes brood, blokjes komkommer, fijngesneden groene paprika, kleine stukjes tomaat en eventueel wat snippers rauwe ham. Tip: Leg in elke kom soep een ijsklontje met een basilicumblaadje erin om het koele karakter te benadrukken. .
Woensdag 5 augustus Vrijdag 7 augustus Sla dressing