© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Paddestoelen

Paddenstoelen zijn nu ruim voorhanden. Lekker en mooi om ze allemaal te verwerken op deze herfstige plaatpizza. PLAATPIZZA MET PADDENSTOELEN half. pak mix voor pizzadeeg olijfolie 250 gram gemengde pad¬denstoelen 1 uitje, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 1 tl gehakte rozemarijn 1 tl tijm 1 grote rode ui, in grove stuk¬ken 1 el meel grof zeezout 1 el gehakte peterselie 50 gram geraspte oude kaas Verwarm oven voor op 200 graden. Maak het deeg zoals op de verpakking omschreven. Laat even rusten. Maak de paddenstoelen grondig schoon, dep droog met keukenpapier. Snij in grove stukken, laat kleintjes heel. Sudder rode ui in pannetje met laagje olie met tijm in ca 20 min zachtjes gaar. Verhit 3 el olijfolie in koekenpan, fruit uitje, voeg knoflook toe. Bak paddenstoelen 2 min mee. Bestrooi met rozemarijn, zout en peper. Schep uit, laat afkoelen. Rol deeg uit tot een dunne lap, leg op met meel bestrooide bakplaat. Verdeel paddenstoelen, gestoofde rode ui en stoofvocht erover. Bestrooi met zeezout, peterselie en geraspte kaas. Bedruppel randen met olie en bak in 18 tot 20 min in de oven goudbruin. Lekker met andijviesalade met yoghurtsaus. Ook de volgende dag nog heerlijk als kliekje .
Woensdag 28 oktober