© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
 
  
Paddestoelen
  Paddenstoelen zijn nu ruim voorhanden. 
  Lekker en mooi om ze allemaal te verwerken op deze herfstige plaatpizza. 
  PLAATPIZZA MET PADDENSTOELEN
  half. pak mix voor pizzadeeg 
  olijfolie 
  250 gram gemengde pad¬denstoelen 
  1 uitje, gesnipperd 
  1 teen knoflook, fijngehakt 
  1 tl gehakte rozemarijn 
  1 tl tijm 
  1 grote rode ui, in grove stuk¬ken 
  1 el meel 
  grof zeezout
  1 el gehakte peterselie 
  50 gram geraspte oude kaas
  Verwarm oven voor op 200 graden. 
  Maak het deeg zoals op de verpakking omschreven. 
  Laat even rusten. Maak de paddenstoelen grondig schoon, dep droog met keukenpapier. 
  Snij in grove stukken, laat kleintjes heel. 
  Sudder rode ui in pannetje met laagje olie met tijm in ca 20 min zachtjes gaar. 
  Verhit 3 el olijfolie in koekenpan, fruit uitje, voeg knoflook toe. 
  Bak paddenstoelen 2 min mee. 
  Bestrooi met rozemarijn, zout en peper. 
  Schep uit, laat afkoelen. 
  Rol deeg uit tot een dunne lap, leg op met meel bestrooide bakplaat. 
  Verdeel paddenstoelen, gestoofde rode ui en stoofvocht erover. 
  Bestrooi met zeezout, peterselie en geraspte kaas. 
  Bedruppel randen met olie en bak in 18 tot 20 min in de oven goudbruin. 
  Lekker met andijviesalade met yoghurtsaus.
  Ook de volgende dag nog heerlijk als kliekje
  .