© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
 
  
Brownies met noten:
  Een hele bakplaat:
  4 eieren 
  300 gram gesmolten boter 
  400 gram bruine basterdsuiker 
  2 zakjes vanillesuiker 
  1 tl zout 
  8 el cacao 
  160 gram zelfrijzend bakmeel 
  150 gram gemengde verse noten (ongezouten)
  Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster gemengde noten (walnoten, hazelnoten, 
  amandelen, pecan, etc.) in een droge koekenpan. 
  Dek ze of met een schone theedoek en hak ze met behulp van een deegrol of het heft 
  van een keukenmes in grove stukken. Vermeng suiker, vanillesuiker, cacaopoeder en zout. 
  Klop de gesmolten boter en de eieren erdoor. 
  Schep dan het zelfrijzend bakmeel en vervol¬gens de note
  n er luchtig doorheen. 
  Bedek de bakplaat met bakpapier en stort het deeg erop. 
  Bak 30 min in de oven. 
  Laat afkoelen en snij in ruitvormige stukjes. 
  Bewaar in een afgesloten koektrommel. 
  Leg er tegen het kleven stukjes bakpapier tussen.
  Lekker bij de thee of als toetje. 
  Glaasje amaretto erbij?