© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Peultjes

Met een beetje mazzel zijn er al verse peultjes. Zo niet, dan moet je dit recept maar een paar weken bewaren in de keukenla, want zó heb je nog nooit peultjes gegeten. PEULTJESRISOTTO MET ZALM 100 gram peultjes, in lange reepjes 100 gram gerookte zalm, in stukjes 50 gram boter 1 uitje, gesnipperd 350 gram risottorijst 1 liter visbouillon (van blokje of pot) 125 ml crème fraiche bos dille halve citroen zout en versgemalen peper Verwarm bouillon in pannetje. Pluk dille van de stelen en hak grof, houd een paar mooie veertjes achter. Smelt boter in grote wijde pan, fruit uisnippers tot ze zacht zijn. Voeg rijst toe, laat korrels al roerend even meebakken totdat ze glanzen. Voeg soepopscheplepel hete bouillon toe, roer goed door tot het geheel is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Dat duurt ca 20 min. Als de rijst romig en beetgaar is, voeg je peultjes, dille, zalm en crème fraiche toe. Roer voorzichtig door en laat 1 min doorwarmen op het vuur. Gameer met wat veertjes dille en partjes citroen. .
Dinsdag 28 mei Woensdag 29 mei zaterdag 1 juni Toblerone mousse Risotto kroketjes