© Ton Broedersz 2017
 
 
  Keukenpraatje 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  Made bij The Bridge
 
 
  
Sukade lapjes van Oma
  800 gram dooraderde sukadelapjes 
  zout en peper 
  25 gram margarine 
  2 el olijfolie 
  2 laurierblaadjes 
  6 jeneverbessen 
  2 kruidnagels 
  1 tl tijm 
  1 el wittewijnazijn 
  warm water of bouillon
  Laat het vlees op kamertemperatuur komen. 
  Kruid ruimhartig met peper en zout. 
  Verhit in een braadpan 75 gram margarine en 2 el olijfolie. 
  Bak op een hoog vuur de helft van het vlees in 5 min bruin. 
  Neem uit de pan. 
  Bak andere helft bruin en doe rest van het vlees er weer bij. 
  Voeg de rest van de margarine, laurierblaadjes, jeneverbes-sen, kruidnagels, tijm, azijn 
  en warm water of bouillon toe, zo dat het vlees net onder staat. 
  Doe het deksel op pan en zet hem op een sudderplaatje op het allerkleinste pitje. 
  Laat minimaal 2,5 uur heel zacht pruttelen. 
  Neem het vlees uit de pan. 
  Zeef de jus en bind met een lepeltje maïzena opgelost in een scheutje koud water. 
  Breng op smaak met peper en zout. 
  Serveer met kruimige aardappels, zelfge-maakte appelmoes en rodekool of spruitjes. 
  Een stevige rode wijn en een donker biertje smaken er goed bij.
  Variatietip: Voeg met de kruiden een grof gesneden uitje en een scheut ketjap manis toe. 
  Lekkere combinatie van zoet en hartig!