© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Witlof salade met appel en paprika:
Voor 4 personen:
3 struikjes witlof
1 grote frisse appel
1 rode paprika
sap van halve citroen
2 el mayo- of halvanaise
4 el sinaasappelsap
1 tl Italiaanse kruiden
peper en zout
8 verse bieslooksprietjes
Snij de kontjes van de witlof en verwijder met een scherp mesje de wigvormige bittere
kern vanaf de onderkant.
Bewaar 8 mooie blaadjes.
Snipper witlof in reepjes van l cm, Schil en rasp de appel.
Meng met witlof en besprenkel met citroensap tegen verkleuren.
Was de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snij in blokjes.
Roer een dres¬sing van mayonaise, sinaasappelsap, kruiden, versgemalen peper en zout.
Meng paprika en dressing door de salade.
Snipper bieslook en strooi er een gulle hand overheen.
Tip: je kunt er ook nog mandarijnpartjes aan toevoegen of gekookt ei.