© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Witlof salade met appel en paprika:

Voor 4 personen: 3 struikjes witlof 1 grote frisse appel 1 rode paprika sap van halve citroen 2 el mayo- of halvanaise 4 el sinaasappelsap 1 tl Italiaanse kruiden peper en zout 8 verse bieslooksprietjes Snij de kontjes van de witlof en verwijder met een scherp mesje de wigvormige bittere kern vanaf de onderkant. Bewaar 8 mooie blaadjes. Snipper witlof in reepjes van l cm, Schil en rasp de appel. Meng met witlof en besprenkel met citroensap tegen verkleuren. Was de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snij in blokjes. Roer een dres¬sing van mayonaise, sinaasappelsap, kruiden, versgemalen peper en zout. Meng paprika en dressing door de salade. Snipper bieslook en strooi er een gulle hand overheen. Tip: je kunt er ook nog mandarijnpartjes aan toevoegen of gekookt ei.