NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
SWELSH RAREBIT
SWELSH RAREBIT Voor 4 personen: 8 flinke volkorenboterhammen 1 el boter 400 gram geraspte belegen kaas half flesje bockbier 2 eieren 2 el scherpe mosterd snufje versgeraspte nootmuskaat Rooster de boterhammen. Vet een platte ovenschaal of bakblik in met boter. Leg de boterhammen er zo in dat ze elkaar net overlappen. Klop de eieren los, meng met kaas, bier en mosterd en verdeel gelijkmatig over het brood. Rasp er wat nootmuskaat over en laat 10 min trekken. Plaats onder de grill of in een hete oven en bak tot de kaas pruttelt en lichtbruin kleurt. Snij in langwerpige stukken. Lekker weghappen bij een glas bockbier.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
SWELSH RAREBIT
SELDERIJKOEKJES Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes: halve selderijknol zout en versgemalen peper 2 tl kerrie 1 ei 3 el bloem olie om in to bakken Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch) bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING