NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Bockige gehaktballen
BOCKIGE GEHAKTBALLEN 500 gram rundergehakt 2 sneetjes oud witbrood 1 ei zout en peper versgeraspte nootmuskaat 125 gram boter 2 grote uien 1 flesje bockbier laurierblad takje tijm verse peterselie Verwijder de korstjes van het brood en bevochtig met water. Knijp uit en voeg bij het gehakt. Kneed met ei, peper, zout en nootmuskaat en verdeel in vieren. Rol er met vochtige handen vier ballen van en maak die een beetje plat. Smelt boter in braadpan. Bak de ballen snel aan alle kanten bruin. Pel de uien en snij ze vrij grof. Neem de ballen uit de pan en bak de uien in het braadvet op een rustig vuur tot ze helemaal zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden. Leg de ballen weer terug, Schenk helft van het bockbier erbij en voeg laurierblad en tijm toe. Laat een half uur heel zacht pruttelen, tot de uien uit elkaar vallen. Draai de ballen regelmatig. Leg de ballen op een warme Schaal. Draai het vuur hoog onder de jus, voeg restant bockbier toe en laat even flink inkoken. Schep de jus met de uien bij de ballen. Garneer met fijngehakte peterselie. Heerlijk bij een herfstige andijviestamppot. En uiteraard schenken we er een glas bockbier bij.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Bockige gehaktballen
BOCKIGE GEHAKTBALLEN 500 gram rundergehakt 2 sneetjes oud witbrood 1 ei zout en peper versgeraspte nootmuskaat 125 gram boter 2 grote uien 1 flesje bockbier laurierblad takje tijm verse peterselie Verwijder de korstjes van het brood en bevochtig met water. Knijp uit en voeg bij het gehakt. Kneed met ei, peper, zout en nootmuskaat en verdeel in vieren. Rol er met vochtige handen vier ballen van en maak die een beetje plat. Smelt boter in braadpan. Bak de ballen snel aan alle kanten bruin. Pel de uien en snij ze vrij grof. Neem de ballen uit de pan en bak de uien in het braadvet op een rustig vuur tot ze helemaal zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden. Leg de ballen weer terug, Schenk helft van het bockbier erbij en voeg laurierblad en tijm toe. Laat een half uur heel zacht pruttelen, tot de uien uit elkaar vallen. Draai de ballen regelmatig. Leg de ballen op een warme Schaal. Draai het vuur hoog onder de jus, voeg restant bockbier toe en laat even flink inkoken. Schep de jus met de uien bij de ballen. Garneer met fijngehakte peterselie. Heerlijk bij een herfstige andijviestamppot. En uiteraard schenken we er een glas bockbier bij.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING