ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Afelia
Afelia
Cypriotische stoof schotel, voor 4 personen:
600 gram doorregen varkensvlees
100 ml olijfolie
150 ml rode wijn
1 el korianderzaad
100 ml bouillon (van blokje)
2 uien, in parten
1 kilo kleine nieuwe aardappels
zout en peper
1 el gehakte platte peterselie
Snij vlees in blokken van ca 5 cm, laat vet eraan. Kruid met peper, zout en
korianderzaad dat je tot poeder hebt gewreven in een vijzel of gekneusd tussen
bakpapier. Giet de wijn erover en laat minimaal 6 uur marineren in koelkast. Laat
uitlekken, vang marinade op. Dep vlees droog en braad met uien in ca 5 min aan in
hete olie. Giet vet af, voeg marinade en bouillon toe. Breng aan de kook en laat l uur
heel zachtjes stoven met deksel op de pan. Schep af en toe om. Was de nieuwe
aardappeltjes met schil, borstel ze schoon en kneus ze met een zwaar object. Op
Cyprus gebruiken ze een handgrote platte steen. Kook in ca 12 min in water met
zout gaar. Voeg toe aan vlees, laat nog 5 min doorwarmen. Bestrooi met peterselie.
Serveer met groene salade en brood. Schenk rode wijn, bijvoorbeeld merlot.
Tip: maal zelf het korianderzaad, dat is zóveel geuriger dan kant-en-klaar
korianderpceder!