ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e:
yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Andijvie stampot met chorizokruim
SELDERIJKOEKJES
Bijgerecht, voor 12 tot 16 koekjes:
halve selderijknol
zout en versgemalen peper
2 tl kerrie
1 ei
3 el bloem
olie om in to bakken
Schil de selderijknol en rasp hem op de grove rasp. Laat een half uurtje uitlekken in
een zeef. Meng met losgeklopt ei, peper en flink wat zout. Bestrooi met bloem en
vermeng nogmaals goed. Verhit zo veel olie in een grote koekenpan, dat de hele
bodem bedekt is. Schep met een vork zes kleine bergjes van het selderijmengsel in
de pan. Druk ze een beetje plat, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Bak de koekjes
op een rustig vuur tot de randjes bruin worden. Keer ze met een spatel en bak zo
ook de andere kant. Serveer ze direct of laat ze afkoelen op een bakplaat en verhit
ze vlak voor gebruik 5 min in een hete oven. Heerlijk als hartig (vegetarisch)
bijgerechtje bij winterse gerechten zoals boerenkool, hutspot en erwtensoep. Of bij
een krachtige stoofschotel, bijvoorbeeld hazenpeper.