NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Aspergeragout
BLANKE ASPERGERAGOUT 250 gram gekookte asperges 300 ml gezeefd kookvocht 20 gram roomboter 20 gram bloem 150 ml room 50 gram beenham zout en peper Snij asperges in stukjes van ca 4 cm. Snij ham in reepjes. Smelt boter in een pannetje, meng bloem erdoor. Laat even garen, maar niét bruin kleuren. Voeg dan in kleine beetjes het kookvocht toe. Steeds goed doorroeren. Laat even zachtjes koken tot een gebonden saus ontstaat. Blijf roeren, zodat de saus niet aanbrandt. Voeg aspergestukjes toe, laat goed warm worden. Meng ham en room erdoor, breng op smaak met zout en peper. Te dun? Meng er van het vuur af een eidooier doorheen. Te dik? Beetje kookvocht erbij. Gameer met een takje kervel of peterselie. Serveer warm met in mooie punten gesneden toast van (oud) witbrood. Of met stukjes stokbrood. Lekker met een fruitig glas riesling of gewürztraminer. Tip: Je kunt er ook stukjes zalm of gerookte kip doorheen mengen. Of hou het vegetarisch met een gehakt hardgekookt ei.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Aspergeragout
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING