ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
ASPERGESOEP MET ZALM
ASPERGESOEP MET ZALM
2 el boter
1 ui, gesnipperd
4 gekookte asperges
Halve eetlepel bloem
Halve liter aspergekookvocht
1 groentebouillonblokje
peper en zout
versgeraspte nootmuskaat
1 eidooier
2 el slagroom
150 gram gerookte zalm in reepjes
4 takjes dille
Breng aspergewater aan kook. Voeg schillen, kontjes en bouillonblokje toe. Laat 30
min zacht pruttelen. Zeef bouillon. Smelt boter in diepe pan. Fruit gesnipperde ui.
Laat rustig goudgeel en zacht worden. Strooi bloem erover en laat even meefruiten,
maar niet bruin worden. Voeg lepel voor lepel aspergebouillon toe, blijf roeren. Snij
asperges in stukjes en doe bij de soep. Houd wat mooie zachte stukjes en de
puntjes achter. Laat 5 min zachtjes doorkoken. Pureer soep met staafmixer of wrijf
hem door zeef. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
Voeg puntjes en zachte stukjes toe. Klop in een kom eidooier los met 2 el slagroom.
Neem pan van vuur en schep een lepel hete soep bij het room-eimengsel. Klop door
en giet het mengsel onder constant roeren bij de soep. Voeg eventueel nog wat
extra room toe.
Verdeel zalmreepjes over 4 soepkommen. Gameer met verse dille. Schep aan tafel
de hete soep erover.