NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
ASPERGESOEP MET ZALM
ASPERGESOEP MET ZALM 2 el boter 1 ui, gesnipperd 4 gekookte asperges Halve eetlepel bloem Halve liter aspergekookvocht 1 groentebouillonblokje peper en zout versgeraspte nootmuskaat 1 eidooier 2 el slagroom 150 gram gerookte zalm in reepjes 4 takjes dille Breng aspergewater aan kook. Voeg schillen, kontjes en bouillonblokje toe. Laat 30 min zacht pruttelen. Zeef bouillon. Smelt boter in diepe pan. Fruit gesnipperde ui. Laat rustig goudgeel en zacht worden. Strooi bloem erover en laat even meefruiten, maar niet bruin worden. Voeg lepel voor lepel aspergebouillon toe, blijf roeren. Snij asperges in stukjes en doe bij de soep. Houd wat mooie zachte stukjes en de puntjes achter. Laat 5 min zachtjes doorkoken. Pureer soep met staafmixer of wrijf hem door zeef. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat. Voeg puntjes en zachte stukjes toe. Klop in een kom eidooier los met 2 el slagroom. Neem pan van vuur en schep een lepel hete soep bij het room-eimengsel. Klop door en giet het mengsel onder constant roeren bij de soep. Voeg eventueel nog wat extra room toe. Verdeel zalmreepjes over 4 soepkommen. Gameer met verse dille. Schep aan tafel de hete soep erover.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
ASPERGESOEP MET ZALM
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING