ADRES
Adresregel 1
Stad /CityCounty/State
CONTACT
e: yourname@yourdomain
f: 01234 000001
Blinde vinken in uiensaus
Blinde vinken in uiensaus
8 blinde vinken
125 gram roomboter
3 el olijfolie
4 flinke uien, grof gesneden
1 laurierblad
2 kruidnagels
2 el bloem
250 ml kalfsfond (pot)
1 flesje donker Belgisch bier (dubbele trappist of abdijbier)
1 el mosterd
versgemalen peper en zout
1 el gehakte peterselie
Smelt helft van boter in braadpan. Bak uien heel langzaam (in ca 20 min) gaar en
lichtbruin. Neem uit pan en houd warm in een schaal. Smelt rest van boter in de pan,
voeg olijfolie toe. Schroei blinde vinken op hoog vuur in ca 5 min aan alle kanten
dicht. Bestrooi met bloem, wentel ze een paar keer om, voeg kalfsfond, laurier,
kruidnagel en bier toe. Houd een scheutje achter. Breng aan de kook, voeg
gebakken uien toe en laat ca 25 min heel zacht stoven. Voeg 5 min voor het eind de
rest van het bier en de mosterd toe. Goed mengen. Laat even inkoken, breng op
smaak met zout en peper. Bestrooi blinde vinken met gehakte peterselie. Geef er
aardappelpuree en geroerbakte witlof bij. Of serveer met boerenbrood. En een
lekker pintje natuurlijk.
Bewaartip: overgebleven vinken onder saus in de koelkast bewaren.