NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Bloemkoolstampot
Bloemkoolstampot Hoofdgerecht, voor 4 personen: 1,5 kilo geschilde aardappelen (kruimig) 1 kilo fijngesneden verse boerenkool 125 gram gerookt spek, in blokjes 75 gram roomboter zout en peper 1 grote of 2 kleine rookworsten Breng de boerenkool in een ruime pan met weinig water en zout aan de kook. Voeg zodra de kool is geslonken de in stukken gesneden aardappelen toe. Laat snel aan de kook komen, temper het vuur en kook met het deksel op de pan in ca 30 min de aardappels gaar. Bak de spekblokjes lichtbruin in een koekenpan. Warm de worst ca 20 min in een pan met water dat tegen de kook aan is. Giet de aardappels af als ze gaar zijn (controleer door even prikken met een vork). Vang in een schaaltje kookvocht op. Stamp aardappelen en kool door elkaar met een ouderwetse stamper. Maak het lekker smeuïg door wat kookvocht toe te voegen. Voeg spekjes, spekvet en boter toe. Warm de stamppot, al roerend, nog even goed door. Serveer met stukken worst erbovenop. Geef er lekkere vleesjus en mosterd bij. Tip: erg lekker om gebakken uisnippers door de stamppot te mengen.
NAVIGATION
SOCIAAL
ADRES Adresregel 1 Stad /CityCounty/State
CONTACT e: yourname@yourdomain f: 01234 000001
Bloemkoolstampot
Bloemkoolstampot Hoofdgerecht, voor 4 personen: 1,5 kilo geschilde aardappelen (kruimig) 1 kilo fijngesneden verse boerenkool 125 gram gerookt spek, in blokjes 75 gram roomboter zout en peper 1 grote of 2 kleine rookworsten Breng de boerenkool in een ruime pan met weinig water en zout aan de kook. Voeg zodra de kool is geslonken de in stukken gesneden aardappelen toe. Laat snel aan de kook komen, temper het vuur en kook met het deksel op de pan in ca 30 min de aardappels gaar. Bak de spekblokjes lichtbruin in een koekenpan. Warm de worst ca 20 min in een pan met water dat tegen de kook aan is. Giet de aardappels af als ze gaar zijn (controleer door even prikken met een vork). Vang in een schaaltje kookvocht op. Stamp aardappelen en kool door elkaar met een ouderwetse stamper. Maak het lekker smeuïg door wat kookvocht toe te voegen. Voeg spekjes, spekvet en boter toe. Warm de stamppot, al roerend, nog even goed door. Serveer met stukken worst erbovenop. Geef er lekkere vleesjus en mosterd bij. Tip: erg lekker om gebakken uisnippers door de stamppot te mengen.
LAURA’s COOKING
LAURA’s COOKING